439
Ο Μπόρις Βιζνιέφσκι αν θέλει να εκλεγεί θα πρέπει να νικήσει τον κακό του εαυτό. Δύο φορές τουλάχιστον... | CreativeProtagon

Πούτιν: Με υποψηφίους… κλώνους μπερδεύει τους ψηφοφόρους

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 08:30
Ο Μπόρις Βιζνιέφσκι αν θέλει να εκλεγεί θα πρέπει να νικήσει τον κακό του εαυτό. Δύο φορές τουλάχιστον...
|CreativeProtagon

Πούτιν: Με υποψηφίους… κλώνους μπερδεύει τους ψηφοφόρους

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2021, 08:30

Από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου οι Ρώσοι θα ψηφίσουν για την ανανέωση της Δούμας. Με το αντικαθεστωτικό, φιλοδυτικό κόμμα του Αλεξέι Ναβάλνι να έχει χαρακτηριστεί «εξτρεμιστική οργάνωση» και να έχει αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι δεν έχουν και πολλές επιλογές, ωστόσο και σε αυτές που υπάρχουν ο μηχανισμός του κόμματος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία» δημιουργεί προβλήματα, όπως γράφει η Corriere della Sera.

Το ιταλικό Μέσο μάς πληροφορεί ότι στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης οι εκλογείς θα εκπλαγούν μόλις πιάσουν στα χέρια τους τα ψηφοδέλτια, σε τέτοιον βαθμό μάλιστα που ενδέχεται να μπερδευτούν και να ψηφίσουν άλλον αντί άλλου. Κάθε λάθος τους θα μετρήσει το δίχως άλλο υπέρ του κόμματος του Πούτιν. Να τι έχει μεθοδευτεί και τι συμβαίνει εκεί. Πρόκειται για απίστευτη ιστορία, με δύο σωσίες ενός υποψηφίου.

Στην παραμυθένια πόλη του Βορρά κατέρχονται τρεις υποψήφιοι με το ίδιο ονοματεπώνυμο: Μπόρις Βιζνιέφσκι. Είναι μεθόδευση του Πούτιν λένε οι Ιταλοί, αφού ο κανονικός Βιζνιέφσκι είναι ένας και μοναδικός, υποψήφιος του κόμματος Γιάμπλοκο. Οι άλλοι δύο άλλαξαν τα ονοματεπώνυμά τους προσφάτως, κάτι που στη Ρωσία είναι εφικτό χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία. Ο δόλος τους είναι προφανής λοιπόν, θέλουν να αποσπάσουν ψήφους από τον πραγματικό Βιζνιέφσκι, μπερδεύοντας και εξαπατώντας τους ψηφοφόρους.

Ο Μπόρις Βιζνιέφσκι υποψήφιος στην στην περιφέρεια της Αγίας Πετρούπολης, αίφνης διαπίστωσε ότι έχει δύο ανθυποψήφιους με το ίδιο όνομα και το ίδιο (σχεδόν…) πρόσωπο!  REUTERS/Anton Vaganov

Και ο δόλος γίνεται προφανέστατος άμα κοιτάξεις και τις φάτσες τους: και οι δύο κυριολεκτικώς μεταμορφώθηκαν ώστε να μοιάζουν στον βεριτάμπλ Βιζνιέφσκι και φυσιογνωμικώς. Οι τρεις τους είναι πλέον ολόιδιοι! Στις προεκλογικές αφίσες δεν τους ξεχωρίζεις. Η μασκαράτα των… διδύμων είναι πολύ επιμελημένη. Ο ένας εξ αυτών τυγχάνει επιχειρηματίας και δεν είχε ποτέ του γένια. Ομως για τις εκλογικές ανάγκες απέκτησε. Ο δεύτερος είναι συνταξιούχος και είχε πάντα μαλλιά στο κεφάλι του. Τώρα κυκλοφορεί με μία φαλάκρα παρόμοια με του αντικυβερνητικού υποψηφίου, του αυθεντικού Βιζνιέφσκι, και με μοναδικό σκοπό να του κλέψει κουκιά από την κάλπη.

Πάντως, αν οι ψηφοφόροι είναι προσεκτικοί, θα διαπιστώσουν ότι αυτά τα τρία πρόσωπα έχουν διαφορετικό πατρώνυμο. Ε, αυτό ίσως σώσει τα πράγματα.

Οι Ιταλοί αναφέρονται και στο background της ιστορίας: υπήρξε, λένε, κάποια προσπάθεια επίλυσης του «προβλήματος Βιζνιέφσκι» με απλούστερο τρόπο, καθώς τον Ιούλιο οι αρμόδιες αρχές αμφισβήτησαν τη συμμετοχή του στο κόμμα Γιάμπλοκο. Επειδή δεν έγινε κατορθωτός ο αποκλεισμός του από την εκλογική διαδικασία, ακολούθησε κατόπιν η μεθόδευση με τους κατά παραγγελίαν σωσίες. Το κόμμα του ρώσου προέδρου, η «Ενωμένη Ρωσία», εντέλλεται να κερδίσει τις εκλογές παρά το γεγονός ότι το πολιτικό προσωπικό του είναι όλο και λιγότερο δημοφιλές σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...