272
Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πορείες φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ενταση, χημικά και προσαγωγές

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 15:53
Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πορείες φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ενταση, χημικά και προσαγωγές

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 15:53

Πορείες, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, παρά τους περιορισμούς και τα μέτρα για τον κορoνοϊό, πραγματοποίηθηκαν σήμερα Πέμπτη.

Φοιτητές, αντιδρώντας στις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, οργάνωσαν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πλήθος κόσμου και, φυσικά, συνωστισμός στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Στην Αθήνα, με κεντρικό σύνθημα «Εξω η αστυνομία από τις σχολές», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στη διαδήλωση ζήτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αντιδρώντας στην ίδρυση πανεπιστημιακής Αστυνομίας, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Ενταση στην πορεία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Την κινητοποίηση στήριξαν και κάποιοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι με τη σειρά τους διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για το το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες, αλλά δεν τηρούσαν τις αναγκαίες αποστάσεις.

Η πορεία των φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας

Στη Θεσσαλονίκη προκλήθηκε ένταση, καθώς αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις, με χρήση χημικών, προσπάθησαν να εμποδίσουν τους φοιτητές από το να κάνουν πορεία, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Αρχικά, οι φοιτητές περιορίστηκαν ξανά στην πλατεία, αλλά λίγο αργότερα επιχείρησαν και τελικά έκαναν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε από την Αρχαία Αγορά και έφθασε μπροστά από το ΥΜΑΘ, χωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να την αποτρέψουν στη διάρκεια της διαδρομής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...