375
H φαμίλια των Μπάιντεν στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου απολαμβάνει τα πυροτεχνήματα. Το εσωτερικό όμως της οικίας ίσως να είναι μια εστία υπερμετάδοσης | REUTERS/Tom Brenner

Σε υγειονομική «φούσκα» ο Μπάιντεν και όλος ο Λευκός Οίκος

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 14:48
H φαμίλια των Μπάιντεν στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου απολαμβάνει τα πυροτεχνήματα. Το εσωτερικό όμως της οικίας ίσως να είναι μια εστία υπερμετάδοσης
|REUTERS/Tom Brenner

Σε υγειονομική «φούσκα» ο Μπάιντεν και όλος ο Λευκός Οίκος

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2021, 14:48

Η νέα αμερικανική διοίκηση έχει μία άμεση και επιτακτική προτεραιότητα: να προφυλάξει από τον κορονοϊό τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο βασικότερος λόγος για αυτήν την ιεράρχηση είναι ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ευάλωτος, αφού έχει ένα αγιάτρευτο «υποκείμενο νόσημα», το γήρας.

Στα μόνιμα μέτρα πρόληψης που θα ληφθούν και θα καταστήσουν το προεδρικό περιβάλλον υγειονομική «φούσκα», όπως γράφει το Axios, περιλαμβάνονται ο καθημερινός έλεγχος των υπαλλήλων του Λευκού Οίκου και των συνεργατών του με τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, αλλά και η διαρκής χρήση της μάσκας τύπου N95, η οποία κυκλοφορεί σε δύο τύπους: και ως βιομηχανική (κατάλληλη να εμποδίζει την εισπνοή επιβλαβών αερίων και σωματιδίων) και ως υγειονομική (ενισχυμένης προστασίας).

Η μάσκα Ν95: αριστερά η βιομηχανική εκδοχή της και δεξιά η υγειονομική

Ηδη από την περασμένη Τρίτη έχουν δοθεί σε όλους οι κατάλληλες οδηγίες, οι οποίες πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο. Το σχετικό email που τους απεστάλη επιβεβαιώνει και την πληροφορία ότι οι συνεργάτες του προέδρου πολύ σύντομα θα εμβολιαστούν: «Οσοι δεν έχετε ακόμη κάνει το εμβόλιο», αναφέρει το email, «τις επόμενες ημέρες θα λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα το κάνετε». Με το ίδιο email ορίζεται ως ενδεδειγμένη για την «κοινωνική αποστασιοποίηση» εντός του Λευκού Οίκου η απόσταση των δύο μέτρων.

Ο ίδιος ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19, όμως είναι προχωρημένης ηλικίας, 78 ετών, συνεπώς κινδυνεύει περισσότερο από όλους τους άλλους. Το Axios κάνει τις συγκρίσεις: «Ενώ η ομάδα του Τραμπ ήταν απρόθυμη για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, απροθυμία η οποία ευθύνεται για τη μεγάλη διασπορά της ίωσης μέσα στον Λευκό Οίκο, τώρα θα επικρατήσει αυστηρότητα».

Οι νέοι κανόνες θα ισχύουν για όλους όσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τα διευθυντικά στελέχη, τους επιτελείς και, εξυπακούεται, τον ίδιο τον Μπάιντεν. Εξάλλου ο νέος πρόεδρος έχει διακηρύξει ότι ο αμερικανικός λαός πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να προστατευτεί από τον κορονοϊό – αυτή είναι η απεύθυνσή του στους πολίτες «για τις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας του».

«Ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία που διασφαλίζουν ότι όλο το προσωπικό είναι ασφαλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας» δήλωσε στο Axios κάποιος αξιωματούχος του περιβάλλοντος Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...