955
|

Ευχαριστούμε, Robbie

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 22 Ιουνίου 2015, 00:14

Ευχαριστούμε, Robbie

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 22 Ιουνίου 2015, 00:14

Η δεύτερη γιορτή για τα 20 χρόνια του Rockwave έκρυβε την καλύτερη φετινή συναυλία στο Terra Vibe. Ο Robbie Williams, που έχει ως όνειρο να γίνει ο Frank Sinatra του αιώνα μας, βρίσκεται σίγουρα στον σωστό δρόμο για να το πετύχει. Επαγγελματίας και γεμάτος ενέργεια, φρόντισε κανένας να μην φύγει χωρίς χαμόγελο στα χείλη του, καθώς και να μας κάνει να ξεχάσουμε την κάπως χλιαρή έναρξη της δεύτερης γιορτής του Φεστιβάλ.

Ήμασταν από την έναρξη και είχε περισσότερο κόσμο σε σχέση με την πρώτη μέρα. Τα παιχνίδια και τα αναμνηστικά δώρα που είχαν στήσει οι χορηγοί έδιναν μια ευχάριστη νότα με τους διαγωνισμούς τους. Η ημέρα ξεκίνησε χλιαρά, καθώς τα πρώτα συγκροτήματα είχαν περίσσιο άγχος όταν βγήκαν. Παρόλα αυτά έπαιξαν καλά και διασκέδασαν τόσο το κοινό όσο και τους εαυτούς τους, παρά τα μικρά προβλήματα. Χωρίς μπουκώματα στον ήχο, ξεχώρισαν οι Ex Girlfriends Perfume με την εμφάνισή τους και ο κόσμος τους το ανταπέδωσε με αρκετό χειροκρότημα. Παρεούλες που άραζαν στο γκαζόν ή έβρισκαν τον έρωτα στις αγκαλιές των αγαπημένων τους. Η αγορά παρούσα εδώ καθώς και ο Στάθης Τσαβαλιάς, καλλιτέχνης από Sake Tattoo, που αυτήν τη φορά έφτιαχνε ζωντανά το πορτρέτο του Robbie Williams με σπρέι.

Στις βόλτες μας συναντήσαμε τις Βάγια, Λαμπρινή και Μαρία, που στην ερώτηση αν έχουν κάποιο αγαπημένο τραγούδι από τον Robbie Williams άρχισαν να μου δίνουν τη μισή δισκογραφία του! Ένα ζευγάρι από την Κηφισιά ήρθε οργανωμένο με καρεκλίτσες παραλίας, και δεν ήταν το μόνο, αλλά ως παλιοί του Rockwave είχαν πιάσει το σωστό σημείο. Συναντήσαμε μια παρέα από την Αγγλία, χαρούμενες που μαζί με τις διακοπές τους στην Ελλάδα μπορούσαν να δουν τον Robbie και εδώ. Λίγο πιο κάτω συναντήσαμε τον ανεπίσημο σύλλογο του Robbie Williams Καλαμπάκας, που αποτελείται από 5 μέλη παρακαλώ. Αν και νομίζω ότι ίσως με δούλευαν λίγο, καθώς ήταν ο μπαμπάς, η μαμά και τα τρία τους πανέμορφα κοριτσάκια. Πάντως φόραγαν και οι 5 ασορτί μπλουζάκια με τη φάτσα του Robbie.

Τα φώτα έκλεισαν, η μουσική σταμάτησε, αρχίσαμε να βλέπουμε σκιές να κάνουν την εμφάνισή τους στη σκηνή. Ο κόσμος ξεκίνησε να αντιδρά και η σκηνή έγινε κατακόκκινη μέχρι να κάνει την εμφάνισή του, φορώντας σμόκιν, ο Robbie Williams. Βγήκε με το O Fortuna. Η εισαγωγική ατάκα των σόου του, παρούσα και εδώ: «Είμαι ο γαμημένος Robbie Williams και για τις επόμενες δύο ώρες οι κώλοι σας μου ανήκουν». Και είχε μάλλον δίκιο, γιατί μέχρι την ώρα που μας αποχαιρέτησε από τη σκηνή, ο χορός συνεχιζόταν. Είτε ανήκες στην γενιά που τον πρωτογνώρισε με τους Take That, είτε στις επόμενες, το πάρτι είχε αρχίσει και δεν ήθελες να τελειώσει. Μετά το πρώτο τραγούδι άρχισε το πραγματικό σόου. Ανάμεσα στα τραγούδια μίλαγε με το κοινό, ξόδευε χρόνο για γρήγορες «selfies» με τους τυχερούς και τυχερές που βρίσκονταν στο μπροστινό κομμάτι της αρένας. Έκανε μια μικρή χιουμοριστική αναδρομή στα χρόνια που ήταν μέλος σε «boy band», στις προσπάθειες του να κόψει τα ναρκωτικά και ζήτησε συγνώμη που του πήρε τόσο καιρό να μας γνωρίσει από κοντά. Παίζοντας με το κοινό, ξεκινούσε α καπέλα τα τραγούδια του για να τα δοκιμάσει, αν όντως ξέρει τα τραγούδια του. Το χαμόγελό του και η δήλωση προς την μπάντα του, για ποιον λόγο δεν έχουν έρθει νωρίτερα έκανε τον κόσμο να παραληρεί. Ένας γνήσιος «Showman», διασκεδαστής που για κανέναν λόγο δεν σου δίνει την εντύπωση πως όλη του την ζωή πολεμά τη μανιοκατάθλιψη.

Μαζί του επί σκηνής είχε μια πολυμελή μπάντα, εξαιρετικοί μουσικοί όλοι τους, χορεύτριες, λέιζερ, καπνογόνα και πολύ καλοδουλεμένα γραφικά στα «videowall» που είχαν στηθεί εκεί. Οι εκπλήξεις δεν έλειψαν καθώς τραγούδησε μαζί με τον πατέρα του (γνωστό και ως Pete Conway) χέρι-χέρι. Συνέχιζε να παίζει με το κοινό ενώ μας ενημέρωσε ότι έβλεπε πολλές όμορφες Ελληνίδες από το παράθυρο του ξενοδοχείου του, και ότι είναι μαζί μας σε ό,τι και αν διαδηλώνουμε. Κατάφερε πολύ γρήγορα να κάνει το κοινό να συμμετέχει και αυτό στο σόου πολύ ενεργά. Ανέβασε μια όμορφη κοπέλα, την Μαριλέτα, από το κοινό, να ξεσαλώσει μαζί του, στο κρεβάτι της σκηνής, για ένα τραγούδι, ενώ δεν σταμάταγε να κάνει πλάκα για τα προσωπικά του. Καταλήγοντας στο ότι δεν παίρνει πλέον ναρκωτικά. Βέβαια για να είναι σίγουρος ρώτησε αν η μαριχουάνα είναι ναρκωτικό. Το κοινό απάντησε «όχι» με μια φωνή και ο Robbie Williams συνέχισε το σόου του με χαμόγελο. Πάνω στον διάδρομο 15 μέτρων που είχε στηθεί κάθετα στηνσκηνή πηγαινοερχόταν μόνος ή με τα μέλη της μπάντας του. Έπαιξε αγαπημένες διασκευές τραγουδιών, δικά του, ξανά διασκευές, ξανά δικά του, και με διαλείμματα που σε αντίθεση με τα χοντροκομμένα αστεία άλλων, φρόντιζαν να κρατάνε το καλό κλίμα και τη διασκέδαση στα ύψη.
Κάποια στιγμή θέλησε κάπου να στείλει ένα βίντεο-μήνυμα για χρόνια πολλά καθώς και την συγγνώμη του που δεν βρίσκεται εκεί μαζί με αυτό το αγαπημένο του πρόσωπο, επειδή πρέπει να διασκεδάσει μερικούς φίλους… Τότε ζήτησε από εμάς να ευχηθούμε τα χρόνια πολλά και ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Βέβαια κάτι πήγε στραβά την πρώτη φορά και το επιχείρησε ξανά, δεν ξέρω αν είναι μέρος του σόου του, πάντως τη δεύτερη φορά το κοινό το προσπάθησε ακόμα περισσότερο. Υποσχέθηκε ότι θα μας επισκεφτεί ξανά σε 18 μήνες και μας αποχαιρέτησε με το Angel πριν εξαφανιστούν, στο επόμενο σιγά- σιγά τα μέλη της μπάντας και μείνει μόνος του για λίγο ακόμα επί σκηνής. Και ενώ είχε ήδη βγει μια φορά μετά το τέλος του σόου ο κόσμος σίγουρα ήθελε να συνεχίσει μέχρι το πρωί. Πυροτεχνήματα έδωσαν το στίγμα της λήξης.
Μια υπέροχη βραδιά.      

*Ο Αίαντας Αρτεμάκης γεννήθηκε το 1982 και είναι δημοσιογράφος και «κομπιουτεράς». Πουλάει κομπιουτεράκια στην Ομόνοια, με προτίμηση στα γιαπωνέζικα. Του αρέσει να διαβάζει και να ονειρεύεται μια γερή δημοκρατία. Παντρεύτηκε το 1989 τον καλό του φίλο, Amstramd 1512. Δυστυχώς από τότε, έχει αλλάξει πολλούς αγαπημένους. Τώρα συζεί με έναν Z800 HP. 

Προηγούμενα άρθρα του Αίαντα Αρτεμάκη

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News