246
Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις από την αντιπαράθεση Δρίτσα - Χατζηδάκη στο Action 24 | YouTube

Χατζηδάκης για τοπικά νομίσματα Τσακαλώτου: «Δηλαδή σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 09:58
Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις από την αντιπαράθεση Δρίτσα - Χατζηδάκη στο Action 24
|YouTube

Χατζηδάκης για τοπικά νομίσματα Τσακαλώτου: «Δηλαδή σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;»

Protagon Team Protagon Team 11 Μαΐου 2023, 09:58

Καλεσμένοι στην εκπομπή «Evening Report» στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, ο υπουργός Εργασίας και υποψήφιος στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, είχαν εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου. Εκεί όμως που η κουβέντα «άναψε» για τα καλά ήταν όταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να εξηγήσει τη θέση Τσακαλώτου και των «53+» για τα «τοπικά νομίσματα», ως «αντίπαλο δέος» στις… «Δήμητρες» του προκατόχου στο υπουργείο Οικονομικών επί Πρώτης Φοράς Αριστερά, Γιάνη Βαρουφάκη.

Με αφορμή το κείμενο-συμβολή στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε συντάξει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τη βοήθεια στελεχών που βρίσκονται μαζί του στην συνιστώσα «Ομπρέλα», ο κ. Χατζηδάκης διερωτήθηκε: «Πόσο σοβαρό και αξιόπιστο μπορεί να είναι αυτό το κόμμα, που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα;».

Για να έρθει η απάντηση από τον κ. Δρίτσα –ή έστω μία απόπειρα απάντησης– μέσω (επιεικώς ατυχών) παραλληλισμών με γερμανικά και σκανδιναβικά μοντέλα και αναφορές σε «ανταλλακτική οικονομία»!

«Υπάρχει μία πρακτική στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες», «διηγήθηκε» ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, «που σε περιφέρειες που έχουν μείνει πίσω, έχει επινοηθεί μία ανταλλακτική οικονομία», φέρνοντας μάλιστα το παράδειγμα της Γερμανίας και της Σκανδιναβίας (όταν ρωτήθηκε από τον υπουργό Εργασίας πού γίνεται κάτι τέτοιο/ δείτε το στο 16.00′ του  βίντεο κάτω).

«Δηλαδή σου δίνω αλεύρι, μου δίνεις τυρί;», επανήλθε τότε ο κ. Χατζηδάκης, με τον κ. Δρίτσα, εμφανώς αμήχανο πια να λέει: «Ε όχι αλεύρι, αυτά ήταν στα χωριά μας…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...