378
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Το Μαξίμου απαιτεί από την ΕΣΗΕΑ λογοκρισία για το ρεπορτάζ των SMS

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 23:02
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Το Μαξίμου απαιτεί από την ΕΣΗΕΑ λογοκρισία για το ρεπορτάζ των SMS

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2018, 23:02

Αντιμέτωπη με μια ευθεία απαίτηση από το Μαξίμου για λογοκρισία στο δημοσιογραφικό έργο μελών της βρίσκεται η ΕΣΗΕΑ.

Τη Δευτέρα, ο Θανάσης Καρτερός—μέλος της Ενωσης κατά τα άλλα— προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού απέστειλε επισήμως διάβημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με το οποίο ζήτησε «να αποκατασταθεί η αλήθεια σχετικά με το “ψευδές”, όπως το χαρακτηρίζει, ρεπορτάζ της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” για το ”δήθεν” SMS του Μεγάρου Μαξίμου προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, καθώς και να διερευνηθούν από τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της».

Το διάβημα του υπεύθυνου της επικοινωνίας του Μαξίμου έχει να κάνει με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» για τη γραμμή που έστειλε μέσω SMS το πρωθυπουργικό επιτελείο σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπερασπιστούν και να διασώσουν όσο μπορούν την εικόνα της κυβέρνησης για την τραγωδία στο Ματι. Το ρεπορτάζ διαψεύστηκε μεν από την κυβέρνηση αλλά με μια χαρακτηριστική καθυστέρηση σχεδόν 24 ωρών που αυτό δεν μπορει παρά να σημαίνει κάτι.

Σε κάθε περίπτωση το διάβημα του κ. Καρτερού είναι μια πρωτοφανής ενέργεια εναντίον των δημοσιογράφων.

Στην επιστολή του προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ο κ. Καρτερός αναφέρει:

«Την Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, δημοσιεύτηκε παντελώς ψευδές, ανυπόστατο και κακόβουλο «ρεπορτάζ» με τίτλο: «Το SMS της μακάβριας προπαγάνδας», το οποίο αναφερόταν σε δήθεν SMS του Μεγάρου Μαξίμου «προς επιλεγμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η χώρα θρηνούσε νεκρούς».

Επειδή, αυτό ή έστω παρόμοιο SMS, ουδέποτε συντάχθηκε, στάλθηκε, ή με οποιονδήποτε τρόπο υπήρξε από την πλευρά μας. Και το κείμενο που δημοσίευσε η εν λόγω εφημερίδα, ως SMS προερχόμενο από το Μέγαρο Μαξίμου, αποτελεί προϊόν προπαγανδιστικής φαντασίας, που σαφώς προορίζεται για να πλήξει την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό.

Επειδή, επίσης, ο Ελεύθερος Τύπος, και μετά την καταγγελία από την πλευρά μας της δημοσίευσης του κατασκευασμένου για τις ανάγκες της προπαγάνδας SMS, αντιπαρέρχεται την κατηγορηματική μας διάψευση, χαρακτηρίζοντάς την στο φύλλο της επομένης, 13 Αυγούστου, «λάσπη και ύβρεις», και επιμένει στην παραπληροφόρηση και στη διασπορά όχι απλώς ψευδών, αλλά βαρύτατα συκοφαντικών ειδήσεων, σας καλούμε να επιληφθείτε του θέματος, ούτως ώστε:

Να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Να διερευνηθούν από την Ένωσή σας και τα πειθαρχικά της όργανα οι ευθύνες τυχόν μελών της, τα οποία εμπλέκονται στην απαράδεκτη και κακοήθη αυτή ενέργεια».