529
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας (κέντρο) | Menelaos Myrillas / SOOC

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το λιμάνι

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2016, 14:57
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας (κέντρο)
|Menelaos Myrillas / SOOC

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το λιμάνι

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2016, 14:57

Οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το πρωί της Κυριακής, προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων, αφού σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε έκδοση ανακοινώσεων με τις οποίες στοχοποιούν τον υπουργό Ναυτιλίας για την στάση του.

Μάλιστα, την ίδια ώρα, στα social media, οι δηλώσεις του υπουργού γίνονται αντικείμενο σατιρικού σχολιασμού και προκαλούν καυστικό χιούμορ από τους έλληνες χρήστες, αφού το να δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός ότι το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ δεν έχει τελειώσει είναι τουλάχιστον… πρωτότυπο.

«Η πίεση των πραγμάτων οδήγησε σε επιλογές που δεν είναι δικές μας για τον ΟΛΠ. Εχουμε ακόμη πολύ δρόμο για τη μεταφορά των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε ο Θοδωρής Δρίτσας, αφήνοντας να εννοηθεί πως το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα κινηθεί σε αυτό το μήκος κύματος. Και με το μαστίγιο, δηλαδή, και με το καρότο. Και υπογράφοντας συμβάσεις με κινέζους επενδυτές, αλλά και λέγοντας στον κόσμο πως όσα υπογράφει μπορεί να αλλάξουν. «Δίνουμε μάχες καθημερινά και με τους εαυτούς μας και με την ιστορία μας και τις απόψεις μας και την προοπτική μας. Σε αυτή την κρίσιμη και πολύ σκληρή στιγμή κάποιοι επέλεξαν να μείνουν πιστοί στις προγραμματικές τους δεσμεύσεις, κάποιοι άλλοι επέλεξαν με βάση τη σκληρή πραγματικότητα και τους κινδύνους που υπήρχαν και έχω επιχειρήματα πολύ σοβαρά για αυτό να δεχθούν ακόμα και την προσωπική αυτοακύρωση μιας διαδρομής 50 ετών για χάρη ενός πολύ πιο αναγκαίου στόχου, να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος για μια μάχη που δεν πρέπει να ρίξουμε τις ασπίδες», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τι απαντά η αντιπολίτευση

Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για κυβέρνηση-φαρσοκωμωδία που πρέπει να φύγει, σημειώνοντας πως ενώ ο Αλέξης Τσίπρας «υποχρεώθηκε και τελικά υπέγραψε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, έστω και καθυστερημένα, συνεχίζοντας την πολιτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, σήμερα, μετά τον κ. Σπίρτζη, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας δήλωσε ότι “η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”». «Πρόκειται πλέον για μια κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα. Φύγετε» πρόσθεσε. Μάλιστα, ο Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτηση του κ. Δρίτσα.


Το Μαξίμου απάντησε περνώντας στην αντεπίθεση, με κυβερνητικές πηγές να συστήνουν αυτοσυγκράτηση στη ΝΔ, σημειώνοντας: «”Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας” δεν είναι η συμφωνία για το λιμάνι, και μάλιστα με τους συγκεκριμένους όρους. Πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν με τη Siemens».

Για το ζήτημα του ΟΛΠ επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ. «Η παράσταση του τσίρκου της κυβέρνησης Σύριζα συνεχίζεται… Σήμερα είχαμε πρωινή παράσταση με νούμερο Θεόδωρου Δρίτσα» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του. Μάλιστα, η Χαριλάου Τρικούπη επιτίθεται και προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού: «Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να απολαμβάνει το θέαμα ως θεατής. Ομως αυτό που πραγματικά ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί είναι η χώρα, η οικονομία, η κοινωνία. Αφού, αποδεδειγμένα πια, δεν μπορούν να σοβαρευτούν, ας κατεβάσουν την κακόγουστη παράσταση, έλεος πια» καταλήγει.

Και το Ποτάμι σχολίασε ότι «οι δηλώσεις Δρίτσα είναι άλλη μια πράξη στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». «Ο κ. Δρίτσας είναι υπουργός. Με αυτά που λέει θέτει σε αμφισβήτηση κεντρικές αποφάσεις και υπονομεύει και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας ενόψει αξιολόγησης» σημειώνει το κόμμα και καταλήγει: «Ή πρέπει να εγκαταλείψει την καρέκλα του ή πρέπει ο κ. Τσίπρας να του πει να την εγκαταλείψει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...