364
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στο βήμα της Βουλής | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Ο Παππάς έχει στοιχεία πως οι τηλεθεατές της ΕΡΤ είναι 1.000.000

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 19:48
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής στο βήμα της Βουλής
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / InTimeNews

Ο Παππάς έχει στοιχεία πως οι τηλεθεατές της ΕΡΤ είναι 1.000.000

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 19:48

Στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ΕΡΤ έφτασε τους 1.000.000 τηλεθεατές κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Ήπιαν το αμίλητο νερό για τις τηλεοπτικές άδειες και καταθέτουν ερώτηση τώρα που η ΕΡΤ έφτασε στο 1.000.000 τους τηλεθεατές της. Προφανώς υπάρχει ένα πρόβλημα χρονισμού με την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προσερχόμενος στη Βουλή. Ο υπουργός θα απαντούσε στην επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ, η συζήτηση της οποίας είχε προγραμματιστεί αργότερα για την ίδια ημέρα.

Στις 9 Οκτωβρίου, η ΝΔ έκανε λόγο για «διολίσθηση της ΕΡΤ σε “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”», και 27 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή, με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ.

«Κάθε μέρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέες καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ. Καταγγελίες οι οποίες προέρχονται μεταξύ άλλων από υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Τηλεόρασης και επιβεβαιώνουν όσα υποψιάζονται όλοι όσοι εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εκπομπές της και ιδίως τις “ενημερωτικές”. Οι καταγγελίες αφορούν εκμετάλλευση της δημόσιας τηλεόρασης για ιδιοτελή και συντεχνιακά συμφέροντα, αναξιοκρατία, αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση», τονίζει η Νέα Δημοκρατία και συνεχίζει.

«Η εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία πολιτική προτεραιότητα. Την ΕΡΤ την πληρώνουν όλοι οι έλληνες πολίτες και αποστολή της, με βάση το Σύνταγμα, είναι -μεταξύ άλλων- η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, η εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων καθώς και ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου».

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως κατέθεσαν τη σχετική επερώτηση «προκειμένου να λάβουμε άμεσα απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν:
-Την πορεία του επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΡΤ που έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων και περιλαμβάνει την αξιολόγηση των υπαρχουσών δομών
-Τις εξαγγελίες για προσλήψεις νέου προσωπικού στην ΕΡΤ ενώ έχουν γίνει ήδη αποσπάσεις εργαζομένων σε άλλους φορείς του Δημοσίου με την αιτιολογία ότι ήταν υπεράριθμοι.
-Τα κριτήρια επιλογής των εξωτερικών και μεικτών παραγωγών της ΕΡΤ για τις οποίες υπάρχουν σειρά αναπάντητων ερωτημάτων.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει χρήση κάθε θεσμικού μέσου που διαθέτει προκειμένου να αποτρέψει τη διαρκή διολίσθηση της ΕΡΤ σε ΣΥΡΙΖΑ-CHANNEL. Και θα ζητήσει να υπάρξει ενδελεχής έλεγχος ώστε να διασφαλιστεί πως τα χρήματα των πολιτών δεν καταλήγουν σε μία μαύρη τρύπα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...