246
Ο πρώην υπουργός λίγο πριν από την προφυλάκισή του, μετά την απολογία του στον ανακριτή | InTimeNews

Ο επιχειρηματίας που «έκαψε» τον Παπαντωνίου: Eπαιρνα τα λεφτά από το σπίτι του

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 19:33
Ο πρώην υπουργός λίγο πριν από την προφυλάκισή του, μετά την απολογία του στον ανακριτή
|InTimeNews

Ο επιχειρηματίας που «έκαψε» τον Παπαντωνίου: Eπαιρνα τα λεφτά από το σπίτι του

Protagon Team Protagon Team 24 Οκτωβρίου 2018, 19:33

Στον απόηχο της μαραθώνιας απολογίας τού πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, που κατέληξε σε απόφαση για προσωρινή τους κράτηση, η απολογία στην ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, που σήκωσε το βάρος της έρευνας για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενός φίλου του πρώην υπουργού και πολιτικού μηχανικού στο επάγγελμα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου που αναρτήθηκε στο kathimerini.gr, κατά την απολογία του, που προηγήθηκε εκείνης του ζεύγους Παπαντωνίου, ο φίλος του πρώην υπουργού Αμυνας περιγράφει ότι τη διετία 2002-2003 έλαβε σε μετρητά περί τα 2,4 εκατ. ευρώ, τα οποία παρέλαβε από το σπίτι του υπουργού στην Κηφισιά, χωρίς να έχει υποψίες για τη νομιμότητά τους.

Ο μάρτυρας έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500 χιλιάδες ευρώ.

Αλλωστε, όπως καταθέτει, γνώριζε τον Γιάννο Παπαντωνίου ως έναν σημαντικό πολιτικό και έντιμο άνθρωπο. Τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει στην απολογία του ο φίλος του Γιάννου Παπαντωνίου, κατέθετε σε δικό του λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα της χώρας μας και από εκεί τμηματικά σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού σε ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα στους οποίους συνδικαιούχος ήταν και η Σταυρούλα Κουράκου.

Απολογούμενος, ο φίλος του κ. Παπαντωνίου δεν καταθέτει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με έμπορο όπλων και εμπλεκόμενο στη σύμβαση για τις φρεγάτες, ο οποίος και έχει αποβιώσει και τον οποίο οι ανακριτικές αρχές, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο του κ. Παπαντωνίου, θεωρούν πρόσωπο κλειδί για τις παράνομες πληρωμές.

Πάντως, η ανάκριση συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν σύντομα σε απολογία και άλλα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...