• Και η Ακρίτα είχε ενστάσεις για την υπόθεση Novartis: «Τους τσουβαλιάσαμε όλους»

    Τη θυμάστε την υπόθεση Novartis, έτσι δεν είναι; Το –κατά Δημήτρη Παπαγγελόπουλο– «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», το οποίο δεν ήταν φυσικά τέτοιο, αλλά το χρησιμοποίησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να εξοντώσουν 10 πολιτικούς τους αντιπάλους, κάνοντάς το βασικό πυλώνα της διακυβέρνησής τους; Ρωτάμε, διότι όπως πάει, σε λίγο στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν ότι δεν το θυμούνται.

     

    Βγήκε ο Αλέξης Τσίπρας και ουσιαστικά το αποκήρυξε κάνοντας λόγο για «ατυχείς χειρισμούς». Βγήκε ο Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Δικαιοσύνης στο επίμαχο διάστημα, και το αποκήρυξε και ουσιαστικά και τυπικά, καταγγέλλοντας ότι είχε στηθεί «παραϋπουργείο Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου». Βγήκε και η Ελενα Ακρίτα, βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι είχε από παλιά «σοβαρές ενστάσεις».

     

    Η κυρία Ακρίτα έδωσε συνέντευξη στο Open το πρωί της Τρίτης και έκανε λόγο για «τσουβάλιασμα» στην υπόθεση Novartis από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

     

    Αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα στον πρώην Πρωθυπουργό η κυρία Ακρίτα είπε πως εκείνη, ήδη από το παρελθόν είχε ενστάσεις για τους χειρισμούς. «Είχα σοβαρές ενστάσεις από παλαιότερα. Είναι καταγεγραμμένες στην εφημερίδα “Τα Νέα”, που αρθρογραφούσα τότε, το 2018», είπε, για να συμπληρώσει:

     

    «Ξεκινώντας από την σουρεαλιστική ιστορία όπου μπαίνει κάποιος στο Μέγαρο Μαξίμου με μια βαλίτσα με ροδάκια με λεφτά για τον Σαμαρά. Όλο αυτό ήταν τσουβάλιασμα, και το λέω εγώ που με τον Σαμαρά μας χωρίζει ιδεολογικά άβυσσος. Ήταν άνθρωποι πολύ σημαντικοί, κάποιοι ήταν και αξιόλογοι, όπως ο Κουτρουμάνης. Είναι δυνατόν; Από τους εντιμότερους πολιτικούς που περάσανε ποτέ. Αυτή ήταν και εξακολουθεί να είναι η ένστασή μου. Υπάρχει σκάνδαλο; Υπάρχει. Αλλά τους τσουβαλιάσαμε όλους», παραδέχτηκε.

     

    Κατά τα άλλα εξέφρασε και τη λύπη της που ο κ. Τσίπρας δεν πήγε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πήγε στο συνέδριο της «Καθημερινής» όπου είπε ό,τι είπε για την υπόθεση Novartis.

     

    «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ίσως ο μεγαλύτερος ηγέτης στην ιστορία της Αριστεράς και αυτό θα αποδειχτεί και στο μέλλον, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε κριτική σε κάποιον. Δεν είναι αίρεση, (δεν δεχόμαστε) ό,τι πει ο Τσίπρας, ό,τι πει ο Κασσελάκης. Προσωπικά, στενοχωρήθηκα που αντί να έρθει στο Συνέδριο ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, πήγε στο Συνέδριο της “Καθημερινής”. Γούστο του και καπέλο του».

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

  • Η Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλά για τη μάχη της με την παχυσαρκία: «Είχα ξεπεράσει τα 100 κιλά»

    Εδώ δεν υπάρχει καμία ελαφρότητα –το θέμα είναι σοβαρό και ανθρώπινο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας, που έχει καθιερωθεί να είναι την 4η Μαρτίου, η αν. υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έκανε μια προσωπική εξομολόγηση.

     

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυρία Αγαπηδάκη περιέγραψε τη μάχη που έδινε από πολύ μικρή με την παχυσαρκία.

     

    «Από παιδί, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα παραπάνω κιλά. Κάποια στιγμή, στην ενήλικη ζωή, ξεπέρασα τα 100 κιλά. Από εκεί και μετά ήταν πολύ δύσκολο να τα χάσω μόνη μου. Χρησιμοποίησα τις δίαιτες που είναι για όλους, τότε ήταν οι χημικές δίαιτες στη μόδα. Το προσπάθησα 1-2 φορές δεν τα κατάφερα. Τα κατάφερα όταν βρήκα έναν διατροφολόγο που με κατεύθυνε σωστα» είπε.

     

    «Είναι δύσκολο. Χρειάζεσαι υποστήριξη και την οικονομική δυνατότητα. Αν το είχα δωρεάν θα το έκανα νωρίτερα. Δεν είναι φθηνό» συμπλήρωσε, καθώς η χώρα μας αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα με το 63% των ενηλίκων στην Ελλάδα να είναι υπέρβαροι ή και παχύσαρκοι.

     

    «Να μπει η χώρα μας σε κίνηση. Τα παιδιά μας να αθλούνται. Είναι βασική η διατροφή, αλλά έχει να κάνει και με την δραστηριότητα» τόνισε η κυρία Αγαπηδάκη, η οποία ανέφερε πως μετά την επιτυχία του προγράμματος καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται να ξεκινήσει αντίστοιχο πρόγραμμα για ενήλικες, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας, με τη συνεργασία ψυχολόγων και διατροφολόγων.

     

    [απολαύστε υπεύθυνα]

     

  • Ο Χρυσόγονος υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές

    Σε άλλα νέα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπαθεί να φτιάξει ένα ευρωψηφοδέλτιο της προκοπής για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, καθώς το κόμμα «δεν τραβάει» δημοσκοπικά –απειλείται και από την Ελληνική Λύση (!), είπε ο Ζαχαρίας Ζούπης της Opinion Poll–, με συνέπεια, να μην κάνουν και ουρά οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

     

    Τουλάχιστον, πάντως, υπάρχει ένας σοβαρός και ικανός υποψήφιος: θα είναι ο Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος το 2014 είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, αλλά πάντα ήταν επικριτικός απέναντι στις εξαλλοσύνες του Αλέξη Τσίπρα και των συν αυτώ.

     

    Εγραψε σχετικά το «Θεωρείο» στην «Καθημερινή»:

     

    «Θέμα ημερών είναι να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ την υποψηφιότητα του Κώστα Χρυσόγονου στις ευρωεκλογές. Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2014 με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς είχαν συμπέσει στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτές. Πλην της ενίσχυσης του ψηφοδελτίου σε επίπεδο ακαδημαϊκό, η παρουσία του Χρυσόγονου στις λίστες θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς κατάγεται από τις Σέρρες, ενώ από το 1990 διδάσκει στη Θεσσαλονίκη».




text
  • Επιτέλους, ήρθαν οι μέρες που θα θαυμάσουμε το γραμμωμένο σώμα του Στέφανου να κολυμπάει σε πολυσύχνατες παραλίες


    30 Μαΐου 2024, 22:30