275
Σε δύο συλλήψεις προέβη η Αστυνομία για την επίθεση στο κτίριο της οδού Μασσαλίας. Αμφότεροι οι συλληφθέντες φέρονται ως μέλη αναρχικής ομάδας με πολλές επιθέσεις στο «ενεργητικό» της | INTIMEnews

Πιστόλι στα χέρια των συλληφθέντων για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση – Η σχέση με Μαζιώτη

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 15:22
Σε δύο συλλήψεις προέβη η Αστυνομία για την επίθεση στο κτίριο της οδού Μασσαλίας. Αμφότεροι οι συλληφθέντες φέρονται ως μέλη αναρχικής ομάδας με πολλές επιθέσεις στο «ενεργητικό» της
|INTIMEnews

Πιστόλι στα χέρια των συλληφθέντων για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση – Η σχέση με Μαζιώτη

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2018, 15:22

Στα ίχνη καλά οργανωμένης ομάδας αντιεξουσιαστών με επικεφαλής παλιό αναρχικό που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Νίκο Μαζιώτη και είχε εμφανιστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα», βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη ενός 26χρονου και μίας 23χρονης για την καταδρομική επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αμφότεροι οι συλληφθέντες είναι μέλη της εν λόγω ομάδας που έχει στο «ενεργητικό» της σειρά καταδρομικών επιθέσεων και ανάλογων ενεργειών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ όπως έγινε γνωστό αργά το απογευμα της Τετάρτης, στο σπίτι της 23χρονης βρέθηκε και ένα πιστόλι. Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε συμμετοχή στις διαμαρτυρίες υπέρ του κατηγορούμενου για τρομοκρατία Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ενώ στο παρελθόν είχε χτυπήσει ξανά το κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μία βαριοπούλα, μία κουκούλα τύπου full face, δύο ζευγάρια γάντια και έξι φιάλες με μπογιά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια κ.λπ. αδικήματα και σήμερα οδηγούνται στην Εισαγγελία.

Ο 26χρονος φέρεται ότι ήταν αυτός που έσπασε την τζαμαρία της εισόδου του κτιρίου.

Σύμφωνα εξάλλου με καλά πληροφορημένες πηγές, σε συνέχεια των δύο συλλήψεων, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε έφοδο στο σπίτι γνωστού αντιεξουσιαστή -συγγενούς πολιτικού προσώπου- που έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές. Το εν λόγω άτομο φέρεται να έχει αρχηγικό ρόλο στην αναρχική ομάδα του Ρουβίκωνα.

Οι πρόσφατες επιθέσεις αναρχικών στα κτίρια της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκάλεσαν την αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας που ζήτησε την προστασία των διωκτικών αρχών και την προσαγωγή των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...