391
Ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης έσπευσε άμεσα στη Λάρισα - «κατά βάση έχουμε νέο κόσμο σε τραυματίες και νεκρούς», είπε | ERT/WebTV

Πλεύρης: Τρομακτική διαδικασία για τους γονείς η αναγνώριση – Τέσσερις απανθρακωμένες σοροί

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 10:59
Ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης έσπευσε άμεσα στη Λάρισα - «κατά βάση έχουμε νέο κόσμο σε τραυματίες και νεκρούς», είπε
|ERT/WebTV

Πλεύρης: Τρομακτική διαδικασία για τους γονείς η αναγνώριση – Τέσσερις απανθρακωμένες σοροί

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 10:59

Στην τρομακτική –όπως τη χαρακτήρισε– διαδικασία της αναγνώρισης των νεκρών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη από τους συγγενείς τους, αναφέρθηκε στις πρώτες δηλώσεις του από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 38 μετά και τον εντοπισμό τεσσάρων απανθρακωμένων σορών στα συντρίμμια των πρώτων βαγονιών της αμαξοστοιχίας Ιnter City 62.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, οι τραυματίες είναι 66, εκ των οποίων έξι νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Αυτή τη στιγμή οι τραυματίες στα νοσοκομεία βρίσκονται σε καλά χέρια. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση», είπε στις πρώτες δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι «κατά βάση έχουμε νέο κόσμο σε τραυματίες και νεκρούς».

Και συνέχισε λέγοντας:

«[…] Είμαστε δίπλα στους συγγενείς που έχουν έρθει, τους διαβάζουμε τα ονόματα που έχουμε από τους τραυματίες, μήπως κάποιος άνθρωπός τους είναι τραυματίας, ενώ παράλληλα ξεκινάμε και τη διαδικασία να γίνει η αναγνώριση των νεκρών που έχουμε.

»Εχουμε φέρει και τους ψυχολόγους για να τους στηρίξουμε. Καταλαβαίνετε ότι είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία, παρ’ όλο που υπάρχουν δυσκολίες στην αναγνώριση.

»Οι τραυματίες κατά βάση είναι καλά, υπάρχουν και κάποιοι που είναι πιο σοβαρά. Την κατάσταση αυτή τη διαχειρίζονται τα νοσοκομεία και αυτή τη στιγμή είμαστε δίπλα σε αυτούς τους γονείς και τους συγγενείς που περιμένουν να δουν αν οι άνθρωποί τους είναι ζωντανοί.

»Είναι μια μεγάλη τραγωδία, είμαστε δίπλα τους για να τους στηρίξουμε, αλλά αυτό που προέχει είναι οι περισσότεροι να μπορέσουν να βρουν ζωντανούς τους δικούς τους».

Οι σοροί των θυμάτων μεταφέρονται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας.

«Πρόκειται για μια μαζική τραγωδία. Βρισκόμαστε στη διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πρόκειται για μια επίπονη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία έχει αναλάβει τη διαδικασία της νεκροψίας και νεκροτομής.

Από την ιατροδικαστική υπηρεσία «γίνεται το ανθρωπίνως δυνατόν», τόνισε η κυρία Λεονταρή,  εκτιμώντας ότι ο αριθμός των νεκρών πιθανότατα θα αυξηθεί.

«Τα περισσότερα από τα θύματα είναι νέα παιδιά, είναι τραγικό πραγματικά… είναι συγκλονιστικό, είναι μία εικόνα φοβερή. Δεν απέχει πολύ από το δυστύχημα των Τεμπών που και εκεί πάλι είχαμε 21 νέα παιδιά…», πρόσθεσε αναφερόμενη στην τραγωδία της 13ης Απριλίου 2003, με το λεωφορεία των 21 μαθητών που επέστρεφαν στο Μακροχώρι Ημαθίας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...