227
Μεσίστια η σημαία στο κτίριο της Βουλής | INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ)

Tριήμερο πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη – Παρέμβαση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 10:25
Μεσίστια η σημαία στο κτίριο της Βουλής
|INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ)

Tριήμερο πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη – Παρέμβαση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 10:25

Τριήμερο πένθος για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων, κηρύχθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που ήδη έχει ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Στη Βουλή ματαιώθηκαν όλες οι συνεδριάσεις της Τετάρτης: συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων και συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών.

«Για τα αίτια του τραγικού αυτού δυστυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές. Εχει, ήδη, ξεκινήσει, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη να κινούνται για πολλά χιλιόμετρα στην ίδια γραμμή δύο τρένα στην αντίθετη κατεύθυνση», ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Από την πρώτη στιγμή –τόνισε– το σύνολο του κρατικού μηχανισμού βρέθηκε στο πεδίο. Ανά τομέα ευθύνης τους επιχειρούν από την πρώτη στιγμή πάνω από 500 άνθρωποι, ενώ εκεί βρίσκονται και οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών. Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος οι αρμόδιοι υπουργοί βρέθηκαν στο συντονιστικό κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, ενώ στη Λάρισα μεταβαίνει και ο Πρωθυπουργός».

Από την πλευρά του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε την εποπτεία των ερευνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος θα μεταβεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στα Τέμπη αναμένονταν ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...