280
| INTIMEnews

Πλεύρης: Τα μέτρα θα αποδώσουν, το ΕΣΥ θα αντέξει, δεν θα έχουμε lockdown

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 09:22
|INTIMEnews

Πλεύρης: Τα μέτρα θα αποδώσουν, το ΕΣΥ θα αντέξει, δεν θα έχουμε lockdown

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2021, 09:22

Δεν θα περιορίσουμε την πλειοψηφία των πολιτών που επέλεξαν να εμβολιαστούν, επειδή κάποιοι αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο, επανέλαβε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα αποδώσουν και το ΕΣΥ θα αντέξει απέναντι στο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Τα μέτρα, είπε ο υπουργός Υγείας, θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών την επόμενη εβδομάδα, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε, εξάλλου, ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, αλλά η επιτροπή των ειδικών γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα θεωρούνται  πλήρως εμβολιασμένοι.

Επίσης όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, και δεν είχαν πιστοποιητικό από την Ελλάδα, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι, όπου και να έχουν εμβολιαστεί, αρκεί ο εμβολιασμός τους να έγινε με εμβόλιο που είναι εγκεκριμένο από τον EMA.

Ο υπουργός ήταν για μία ακόμη φορά κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών. «Η κυβέρνηση ούτε επιθυμεί ούτε σκέφτεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει. Αυτό, υπογράμμισε, δεν γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία των πολιτών που επέλεξε να εμβολιαστεί, να περιοριστεί, επειδή κάποιοι αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο.

Στην εκτίμηση ότι στη χώρα μας δεν θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα –σε αντίθεση με ό,τι έγινε στην Αυστρία ή τη Γερμανία– προέβη ο κ. Πλεύρης και σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Οπως διαβεβαίωσε, δεν θα υπάρξουν γενικά ή τοπικά απαγορευτικά και τα όποια μέτρα λαμβάνονται, θα αφορούν την κινητικότητα όσων επιμένουν να μην εμβολιάζονται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...