291
|

ΠΙΣ: Αμεση η ανάγκη υγειονομικής ενίσχυσης του Καστελόριζου

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 17:18

ΠΙΣ: Αμεση η ανάγκη υγειονομικής ενίσχυσης του Καστελόριζου

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2020, 17:18

Αποστολή στο ακριτικό Καστελόριζο πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) το Σαββατοκύριακο, ώστε να στηρίξει και εμπράκτως τους πολίτες του νησιού, αλλά και τους υγειονομικούς που αγωνίζονται στο νησί.

Σε μία περίοδο με έντονες διπλωματικές διεργασίες, ο ΠΙΣ θέλησε να επισκεφθεί το ακριτικό νησί, ώστε να στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι στο Καστελόριζο χτυπά η καρδιά της Ελλάδας.

Η πολυπληθής αποστολή του ΠΙΣ επισκέφθηκε το πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο και το δημαρχείο του νησιού, ενώ πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τις αρχές του νησιού.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του ότι το Καστελόριζο χρειάζεται άμεσα υγειονομική ενίσχυση, ώστε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού να μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερες υπηρεσίες υγείας, σε μία περίοδο έντονων πολιτικών αναταράξεων, αλλά και υγειονομικής κρίσης, κατά την οποία η βοήθεια σε κάθε επίπεδο είναι επιβεβλημένη.

«Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη λειτουργία του περιφερειακού ιατρείου του Καστελόριζου και εφεξής θα ενισχύσει έμπρακτα τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των ιατρών που υπηρετούν εκεί» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Η επίσκεψη στο Καστελόριζο ολοκλήρωσε σειρά επισκέψεων και επαφών την Παρασκευή και το Σάββατο στα Δωδεκάνησα.

Στην αποστολή συμμετείχαν πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η A’ αντιπρόεδρος Αννα Μαστοράκου, ο B’ αντιπρόεδρος Παύλος Καψαμπέλης, ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Ελευθερίου, ο ταμίας Βασίλειος Ψυχογυιός, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ Χάρης Βαβουρανάκης και ο αντιπρόεδρος της UEMS (Ευρωπαϊκή Ενωση Ειδικευμένων Ιατρών)Ανδρέας Παπανδρούδης. Την αποστολή συνόδευε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης, ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Μιχαήλ Νικ. Βολονάκης, καθώς και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπή του ΚΕΣΥ Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος.

Το συμπέρασμα της περιοδείας είναι ότι η νησιωτική Ελλάδα χρειάζεται ιδιαίτερες ρυθμίσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της υγείας των κατοίκων, για τις οποίες ο ΠΙΣ δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί άμεσα προτάσεις.