243
Πολίτες περιμένουν rapid test για κορονοϊό στην πλατεία Βικτωρίας | Intime

Γιατί η κυβέρνηση δεν εξετάζει lockdown α λα γαλλικά

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 14:17
Πολίτες περιμένουν rapid test για κορονοϊό στην πλατεία Βικτωρίας
|Intime

Γιατί η κυβέρνηση δεν εξετάζει lockdown α λα γαλλικά

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2020, 14:17

Την απόφαση του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να απαγορεύσει, μεταξύ άλλων, τη νυχτερινή κυκλοφορία στο Παρίσι και σε άλλες οκτώ πόλεις, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του κορονοϊού στη χώρα του (εδώ), σχολίασε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντάς τη ως «μία αποκαλυπτική φωτογραφία της στιγμής» που δείχνει ότι η κατάσταση είναι δραματική στην Ευρώπη.

Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι στην Ελλάδα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, «παραμένουμε σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση. Κι αυτή την επιτυχία την πιστώνεται κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα που τηρούν τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και εφαρμόζει η κυβέρνηση».

Γράφημα με συγκριτικά επιδημιολογικά δεδομένα για τέσσερις χώρες της Ευρώπης που παρουσίασε ο κ. Πέτσας

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν ένα μίνι lockdown, όπως αυτό που έγινε στο Παρίσι και άλλες γαλλικές πόλεις, «δεν εξετάζεται».

Λίγο νωρίτερα, το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα όπως αυτά της Γαλλίας, αν χειροτερέψει η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα, τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ο καθηγητής τόνισε ότι η επιτροπή είναι σύμφωνη πως όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τη μάσκα (τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και εξωτερικούς) όπου υπάρχει πολύς κόσμος, τόσο καλύτερα, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει σενάριο να φοράμε μάσκες μέχρι το 2022.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...