246
|

Αντίο στον Δημήτρη Παρθένη, ιδρυτή του ομώνυμου οίκου μόδας

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2018, 18:52

Αντίο στον Δημήτρη Παρθένη, ιδρυτή του ομώνυμου οίκου μόδας

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2018, 18:52

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο γνωστός σχεδιαστής και ιδρυτής του οίκου Parthenis, Δημήτρης Παρθένης, μία από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής μόδας.

Ο Δημήτρης Παρθένης άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο σε νοσοκομείο των Αθηνών. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του ο οίκος Parthenis, τονίζοντας ότι ο ιδρυτής του θα συνεχίσει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους συνεχιστές του.

We are sad to announce the death of Dimitris Parthenis, founder of Parthenis. Dimitris Parthenis will continue to be a source of inspiration for the brand.#DimitrisParthenis #Parthenis

Geplaatst door Parthenis op Zondag 11 februari 2018

Ο Δημήτρης Παρθένης άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα το 1970. Eννέα χρόνια μετά εγκαινίασε την μπουτίκ του στη Μύκονο, η οποία αποτέλεσε και το εφαλτήριο για τη διεθνή του καριέρα. Σήμα κατατεθέν του, «η μονοχρωμία και το βαμβάκι που καθιερώνει την εικόνα του brand στη συνείδηση του κόσμου», όπως έλεγε χαρακτηριστικά η κόρη του Ορσαλία (στη φωτογραφία κάτω μαζί του) που τον διαδέχθηκε στο τιμόνι του οίκου.

389

Το 1979, διηγείται, «μαζί με τον Τσεκλένη (που σε εκείνη την εποχή εκπροσωπούν δυο διαφορετικά ύφη, ο Τσεκλένης τα εμπριμέ και ο Parthenis τη μονοχρωμία) είναι οι πρώτοι έλληνες σχεδιαστές που έχουν ατζέντη στην Αμερική και βγάζουν την ελληνική μόδα στο εξωτερικό».

8-1024x68814-1024x694

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί τη Δεύτερα από τον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι. Παράκληση της  οικογένειας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στην Πνοή Αγάπης, τον Σύλλογο Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους, που επιτελεί έργο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...