280
Ο Σεχίδης την εποχή της σύλληψής του |

Πέθανε ο σφαγέας της Θάσου Θεόφιλος Σεχίδης

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 11:06
Ο Σεχίδης την εποχή της σύλληψής του
|

Πέθανε ο σφαγέας της Θάσου Θεόφιλος Σεχίδης

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 11:06

Νεκρός εντοπίστηκε στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ο ισοβίτης Θεόφιλος Σεχίδης, ο οποίος το 1996 είχε δολοφονήσει και τεμαχίσει πέντε μέλη της οικογένειας του.

Επρόκειτο για ένα από τα πλέον φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

Ο Σεχίδης, που ήταν 46 ετών, εντοπίστηκε από συγκρατούμενούς του το πρωί της Τρίτης στα λουτρά του Ψυχιατρείου, όπως ανέφερε το protothema.gr. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Σεχίδης είχε παχύνει υπερβολικά, κάπνιζε πολύ και προαυλιζόταν ελάχιστα, με αποτέλεσμα οι γιατροί της ψυχιατρικής πτέρυγας να ελέγχουν συχνά την (εύθραυστη) κατάσταση της υγείας του.

Το έγκλημά του την άνοιξη του 1996 είχε σοκάρει το πανελλήνιο, για την πρωτοφανή αγριότητά του περιστατικού.

Ο 24χρονος τότε φοιτητής Νομικής Θεόφιλος Σεχίδης ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή του, τον θείο του και τη γιαγιά του γιατί πίστευε ότι συνωμοτούσαν για να τον σκοτώσουν.

Τα εγκλήματα έγιναν στη Θάσο όπου ζούσε η οικογένεια στις 19 και 20 Μαΐου 1996. Ο Σεχίδης τεμάχισε τα πτώματα και τα πέταξε σε χωματερή στην Καβάλα. Δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν ότι αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων, ακούγοντας κλασική μουσική, και τους κράτησε για μελέτη.

Συνελήφθη στις 8 Αυγούστου 1996 και ομολόγησε με ψυχρότητα που επίσης σόκαρε την κοινή γνώμη.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον Θεόφιλο Σεχίδη ήταν πέντε φορές ισόβια. Παρόλο που είχε υποβάλει έφεση, την απέσυρε ο ίδιος στις 2 Ιουνίου 1998.

Εξαρχής οι ψυχίατροι που κλήθηκαν να τον εξετάσουν είχαν δηλώσει πως είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του, ήταν άτομο προσανατολισμένο στον χώρο, το χρόνο και τον εαυτό του και έχει καλά οργανωμένο λόγο, αλλά χωρίς συναίσθημα, ενώ πίστευε ότι ήταν νόθο παιδί για αυτό και ήθελε να δολοφονήσει τους συγγενείς του.

Δημοσιεύματα το 2017 τον έφεραν να είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...