311
Ο Μαχμούντ (δεύτερος από δεξιά) με το βραβείο στο χέρι, δίπλα στην παρουσιάστρια και τους παρουσιαστές του διαγωνισμού | Twitter

Εξαλλοι Σαλβίνι – Ντι Μάιο με τους… κριτές του Σαν Ρέμο για τον ιταλοαιγύπτιο νικητή

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 10:45
Ο Μαχμούντ (δεύτερος από δεξιά) με το βραβείο στο χέρι, δίπλα στην παρουσιάστρια και τους παρουσιαστές του διαγωνισμού
|Twitter

Εξαλλοι Σαλβίνι – Ντι Μάιο με τους… κριτές του Σαν Ρέμο για τον ιταλοαιγύπτιο νικητή

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 10:45

Με το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο και τον φετινό του νικητή τα έβαλε το δίδυμο των ακροδεξιών ιταλών αντιπροέδρων της κυβέρνησης, γνωστών για το μένος τους κατά των μεταναστών.

Αυτή τη φορά, στόχος τους είναι ο ιταλο-αιγύπτιος τραγουδιστής Μαχμούντ, που κέρδισε τις ψήφους της κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από ειδικούς στη μουσική και δημοσιογράφους. Μετά τη νίκη του, ο Μαχμούντ θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στη φετινή Eurovision.

Η επιλογή της επιτροπής μετρά για το 60% της βαθμολογίας των καλλιτεχνών και το υπόλοιπο 40% ψηφίζεται από το κοινό. Οι τηλεθεατές προτίμησαν το τραγούδι του Ούλτιμο, το ψευδώνυμο του Νικολό Μορικόνι.

Ο Ματέο Σαλβίνι και ο Λουίτζι Ντι Μάιο δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν στο Twitter και το Facebook αντίστοιχα, την επιλογή των κριτών:

«Ο Μαχμούντ, το ωραιότερο ιταλικό τραγούδι; Εγώ θα διάλεγα τον Ούλτιμο», έγραψε ο Σαλβίνι και πρόσθεσε ότι το 90% των τηλεθεατών έχει αντίθετη γνώμη από τους κριτές.

Ακολούθησε ο Ντι Μάιο, που σχολίασε την «αβυσαλέα απόσταση μεταξύ του λαού και των “ελίτ” (δηλαδή… των ειδικών στη μουσική και των δημοσιογράφων). Η νίκη του Μαχμούντ ήταν επιθυμία της μειοψηφίας των “ελίτ” και όχι της πλειοψηφίας των τηλεθεατών».

Την επόμενη χρονιά, ο νικητής πρέπει να επιλεχθεί μόνο μέσω του televoting, πρόσθεσε ο ίδιος.

Τη θέση του συμμερίστηκε και ο πρόεδρος της RAI, της ιταλικής τηλεόρασης που μετέδωσε τον διαγωνισμό, ο οποίος είναι επιλογή των δύο πολιτικών και γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του απόψεις. «Υπήρξε μία ξεκάθαρη ανισορροπία ανάμεσα στη λαϊκή ψήφο και την επιτροπή, που αποτελείται από μερικές δεκάδες ανθρώπων. Το σύστημα ψηφοφορίας πρέπει να διορθωθεί, ώστε να αντιπροσωπεύει το κοινό», δήλωσε ο Μαρτσέλο Φόα.

Ο Μαχμούντ, γεννημένος στο Μιλάνο από ιταλίδα μητέρα και αιγύπτιο πατέρα, κέρδισε το Σαν Ρέμο με το τραγούδι «Soldi» (χρήματα), και στίχους στα ιταλικά και τα αραβικά. Οπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, το τραγούδι διηγείται την ιστορία των παιδικών του χρόνων χωρίς να θέλει να περάσει κάποιο πολιτικό μήνυμα.

Δείτε το νικητήριο τραγούδι του Μαχμούντ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...