267
Αυτά τα ζωντανά θα έχουν πεθάνει έως την Πρωταπριλιά - και δεν είναι ψέμα | Τwitter

Ολλανδία: Μαίνεται σφαγή ελαφιών σε καταφύγιο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 20:00
Αυτά τα ζωντανά θα έχουν πεθάνει έως την Πρωταπριλιά - και δεν είναι ψέμα
|Τwitter

Ολλανδία: Μαίνεται σφαγή ελαφιών σε καταφύγιο

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2019, 20:00

Στο καταφύγιο αγρίων ζώων-θηραμάτων που δημιουργήθηκε στα περίχωρα του Αμστερνταμ πριν από είκοσι χρόνια από τον βιολόγο-oικολόγο Φρανς Βέρα τα ελάφια έχουν αναπαραχθεί σε βαθμό… θανάτου.

Τον χειμώνα δεν υπάρχει αρκετό φαγητό για όλα, έτσι ψοφούν της πείνας.

Λύση στην υπόθεση έδωσε ένα δικαστήριο του Αμστερνταμ που αποφάσισε την εξόντωση 1.800 «τεμαχίων» – αυτό γράφει η La Repubblica. Τα ζώα με το προδιαγεγραμμένο από τη δικαστική εξουσία τέλος θα ζήσουν μέχρι την 1η Απριλίου.

Δεν είναι πείνα, είναι σφαίρα – το λέσι του ελαφιού κείται (αποκεφαλισμένο) στο ολλανδικό καταφύγιο (Wiki)

Ο Βέρα ήθελε να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα που να θυμίζει εκείνο της παλαιολιθικής εποχής. Ετσι στην 56 τετραγωνικών χιλιομέτρων έκταση του καταφυγίου έφερε μερικά βόδια, άλογα και ελάφια των οποίων το DNA είναι πιο κοντά σε εκείνο των αρχέγονων προγόνων τους οι οποίοι πλέον έχουν εξαφανιστεί από προσώπου Γης.

Ομως το πείραμά του απέτυχε: τα ζώα αναπαρήχθησαν σε τρομαχτικό βαθμό και πλέον τον χειμώνα δεν υπάρχει αρκετό φαγητό για να θρέψει τα ατέλειωτα κοπάδια που έχουν προκύψει. Ετσι ψοφούν, όπως είπαμε, της πείνας – κυριολεκτικώς.

Το δικαστήριο αποφάσισε λοιπόν την εξόντωση 1.800 ελαφιών με στόχο να κατεβάσει τον αριθμό τους σε μόλις 480 κεφάλια. Οι οικολογικές οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν μεν, πλην ματαίως.

Το ημερήσιο επιτρεπτό πλαφόν ελαφοκτονίας είναι 20 κεφάλια. Ηδη έχουν σκοτωθεί 900, και η σφαγή συνεχίζεται.

Τα ζώα που σκοτώνονται είτε παραμένουν επιτόπου και σήπονται είτε πωλούνται ως κρέας βρώσιμο μέσω Ιντερνετ. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για την εξόντωσή τους, που το ολλανδικό υπουργείο Αμυνας απαγόρευσε τις πτήσεις υπεράνω του καταφυγίου διότι πολλά εξοπλισμένα δίποδα επιτίθενται στα ανυπεράσπιστα ζώα από αέρος…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...