397
Φωτογραφία από την πορεία κατά της αστυνομικής βίας το Σάββατο στα Εξάρχεια | SOOC

Πελώνη για τις 120 πορείες σε 40 ημέρες: «Υπηρετούν» το κινηματικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 14:14
Φωτογραφία από την πορεία κατά της αστυνομικής βίας το Σάββατο στα Εξάρχεια
|SOOC

Πελώνη για τις 120 πορείες σε 40 ημέρες: «Υπηρετούν» το κινηματικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2021, 14:14

Για κινηματικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επιχειρεί να τεκμηριώσει πάση θυσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας με ανευθυνότητα σε συγκεντρώσεις, έκανε λόγο σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Τρίτη η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Ηταν σαφές το Σαββατοκύριακο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε σε 31 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Και οι διαδηλώσεις δεν βοηθούν σε μια ευαίσθητη στιγμή, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την πανδημία. Στέλνει το λάθος μήνυμα στην υπόλοιπη κοινωνία να μην τηρεί τα μέτρα», επανέλαβε η κυβερνητική εκπρόσωπος σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και κληθείσα να σχολιάσει τις 120 πορείες και διαδηλώσεις που έγιναν μόνο στην Αθήνα σε χρονικό διάστημα 40 ημερών, είπε ότι το αποτέλεσμα θα το δούμε σε δέκα μέρες.

«Την ώρα που ζητάμε από όλους να τηρήσουν τα μέτρα και να κάνουν υπομονή, προφανώς αυτό είναι και μια υπονόμευση των μέτρων για επαναλειτουργία που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά και μια προσβολή για όσους τα τηρούν, όπως και για τους υγειονομικούς που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκεντρώσεις με ανευθυνότητα. Θα πρέπει όλοι να δείξουν υπευθυνότητα. Ανεύθυνες συμπεριφορές δεν επιτρέπονται», παρατήρησε η κυρία Πελώνη, και αυτό, σημείωσε, αφορά και παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που –όπως είπε– «δεν έχουν δείξει την ευθύνη που τους αναλογεί για τη συμμόρφωση στα μέτρα».

«Η κυβέρνηση δεν θα κατεβάσει τα μολύβια επειδή αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και θα συνεχίζονται. Η Δημοκρατία προφανώς δεν μπαίνει σε καραντίνα. Αυτό αφορά και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν», διεμήνυσε η εκπρόσωπος με αφορμή καλέσματα – παραινέσεις περί μορατόριουμ, ώστε να μην προωθούνται για ένα χρονικό διάστημα νομοσχέδιο που προκαλούν αντιδράσεις!

Στο θέμα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του την Τρίτη (εδώ) και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κάνοντας λόγο για οργανωμένο κύμα πολιτικής βίας. «Και αντί να συζητήσουμε αυτό», τόνισε, «ακούω προτάσεις για να μην κάνουμε νομοθετήσεις για να μη στεναχωρηθούν ορισμένοι».

«Κατά κάποιους ηγέτες μας, οι πορείες για πολιτικό λόγο είναι υγειονομικά ακίνδυνες. Θα πρέπει να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή ως χώρα. Ό,τι φέρνει τους πολίτες σε στενή επαφή μαζικά αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Πολύ φοβούμαι ότι σε λίγο, αυτοί που διαδηλώνουν για την αστυνομική βία, σε μία εβδομάδα θα διαδηλώνουν γιατί δεν υπάρχουν επαρκείς κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό στην Ελλάδα», σχολίασε από την πλευρά του ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε μία αιχμηρή παρατήρησή του για όσους καλούν εσχάτως, σχεδόν καθημερινά, σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...