240
Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία με το εμβόλιο της AstraZeneca

Το εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία με το εμβόλιο της AstraZeneca

Συνεκτιμώντας όλα τα νεότερα δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ομόφωνα τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει.

Στη συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, τα μέλη της Επιτροπής εξέτασαν εκ νέου το θέμα που προέκυψε με αναφορές για μεμονωμένα περιστατικά θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά και την προληπτική προσωρινή αναστολή των εμβολιασμών από επιπλέον χώρες στην ΕΕ τις δύο προηγούμενες ημέρες (εδώ).

Στη συνεδρίαση υπήρξε ομόφωνη απόφαση και κρίθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της προηγούμενης εισήγησής της, η οποία προέβλεπε οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο σκεύασμα να συνεχιστούν κανονικά.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες, συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επισημαίνεται ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνουν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους. Ετσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις της ΕΜΑ και του ΠΟΥ, καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της λοίμωξης Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΑ θα κάνει νέα ανακοίνωση την Πέμπτη (εδώ), αφού οι υπεύθυνοι εξετάσουν ό,τι νεότερο έχει προκύψει για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...