200
Μητσοτάκης, Τασούλας και Ανδρουλάκης την περασμένη Κυριακή στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Τώρα οι δρόμοι τους διασταυρώνονται αλλιώς | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη – Τι ζήτησε από τον Τασούλα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 11:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/07/2022, 11:33
Μητσοτάκης, Τασούλας και Ανδρουλάκης την περασμένη Κυριακή στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Τώρα οι δρόμοι τους διασταυρώνονται αλλιώς
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τις καταγγελίες Ανδρουλάκη – Τι ζήτησε από τον Τασούλα

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2022, 11:08
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 28/07/2022, 11:33

Την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε την Πέμπτη η υπόθεση των καταγγελιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του, μέσω συστήματος υποκλοπών.

Ως γνωστόν, ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την περασμένη Τρίτη μηνυτήρια αναφορά στον Αρειο Πάγο καταγγέλλοντας απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του, με το παράνομο λογισμικό «Predator», και απόπειρα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

Αυτές οι καταγγελίες, από έναν πολιτικό αρχηγό, και μάλιστα του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, προκάλεσαν την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου, με τον κ. Μητσοτάκη να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ζητώντας του να κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες στις Επιτροπές της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Βουλής και του επεσήμανε την ανάγκη να διαλευκανθεί απόλυτα και γρήγορα η υπόθεση με τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Τασούλα να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το ταχύτερο δυνατόν, ακόμη και αύριο.

Αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να κληθούν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών σε ακρόαση, κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...