320
Η είσοδος του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας | .

Παραιτήθηκε ο Δούρος από το υπουργείο Πολιτισμού

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 15 Απριλίου 2016, 13:45
Η είσοδος του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας
|.

Παραιτήθηκε ο Δούρος από το υπουργείο Πολιτισμού

Κατερίνα I. Ανέστη Κατερίνα I. Ανέστη 15 Απριλίου 2016, 13:45

Μετά και την συνέλευση των καλλιτεχνών την περασμένη Τετάρτη στο θέατρο Σφενδόνη όπου ζητήθηκε η παραίτηση του Αριστείδη Μπαλτά αλλά και του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Παναγιώτη Δούρου, το μεσημέρι της Παρασκευής ο τελευταίος υπέβαλε την παραίτησή του. Είχε προηγηθεί την περασμένη Τετάρτη η παραίτηση της υπεύθυνης του γραφείου Τύπου Ιωάννας Μπλάτσου, στον απόηχο του φιάσκου Φαμπρ και των οργισμένων αντιδράσεων καλλιτεχνών και κοινού.

Από το υπουργείο Πολιτισμού διευκρινίζουν στο Protagon πως δεν ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Δούρου. Ηταν δική του απόφαση και πρωτοβουλία για «προσωπικούς λόγους», όπως λένε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος πάντως εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, και πριν ξεσπάσει το φιάσκο Φαμπρ,  ένιωθε σύμφωνα με συνομιλητές του πως ο «κύκλος του στο υπουργείο κλείνει». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναγιώτης Δούρος υπέβαλε την παραίτησή του. Οπως λένε χαρακτηριστικά φίλοι του ένιωθε πως «δεν τραβάει άλλο».

Στους διαδρόμους της οδού Μπουμπουλίνας εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα ψιθυρίζεται ότι οι σχέσεις Μπαλτά-Δούρου ήταν εκρηκτικές. «Σχεδόν δεν μιλιούνται» λένε κάποιοι και η συμβίωσή τους στον πέμπτο όροφο του υπουργείου Πολιτισμού ήταν πλέον αδύνατη. Καθώς η κρίση ξέσπασε στη σκιά του φιάσκου Φαμπρ, το περιβάλλον του κ. Δούρου υποστηρίζει πως ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Πολιτισμού επιμένει πως «δεν διάλεξα εγώ τον Φαμπρ, ούτε του είπα να κάνει βέλγικο φεστιβάλ» και κατηγορεί τον Αριστείδη Μπαλτά πως δεν έδειξε αντανακλαστικά.

Ο Παναγιώτης Δούρος επιστρέφει τώρα στη θέση που είχε στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου από το 2005. Πρόκειται για θέση διοικητικού υπαλλήλου «ούτε διευθυντής, ούτε επιτελικό στέλεχος» λέει το περιβάλλον του. Διαψεύδει φήμες περί μετακίνησής του σε άλλες θέσεις επίσης…

Με κενές τις «καρέκλες» του διευθυντή και της υπεύθυνης Επικοινωνίας, ο Αριστείδης Μπαλτάς παρά τις συνεχείς πιέσεις από καλλιτέχνες και την συλλογή υπογραφών παραμένει στη θέση του. Οχι μόνο δεν παραιτείται αλλά δεν απαντά καν στις επιστολές κορυφαίων δημιουργών της χώρας. Δεν υπάρχουν προς το παρόν ονόματα για τους αντικαταστάτες των Παναγιώτη Δούρου και Ιωάννας Μπλάτσου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...