301
Τέτοιες εικόνες δεν επαναλήφθηκαν μόνο λόγω καιρού, καθώς τα καφέ σε παραθαλάσσιες περιοχές -και όχι μόνο- ήταν γεμάτα κόσμο το περασμένο Σαββατοκύριακο | Facebook

Παπαθανάσης: Αλκοόλ στην παραλία; Θα το επανεξετάσουμε

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 13:01
Τέτοιες εικόνες δεν επαναλήφθηκαν μόνο λόγω καιρού, καθώς τα καφέ σε παραθαλάσσιες περιοχές -και όχι μόνο- ήταν γεμάτα κόσμο το περασμένο Σαββατοκύριακο
|Facebook

Παπαθανάσης: Αλκοόλ στην παραλία; Θα το επανεξετάσουμε

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2020, 13:01

Η απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε beach bars και λοιπές επιχειρήσεις οργανωμένων παραλιών έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, καθώς εκτίμησή τους είναι ότι το μόνο που επιτυγχάνει το μέτρο είναι απώλεια εσόδων.

Σε νεότερες δηλώσεις του, ωστόσο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» επανεξέτασης του μέτρου.

Οπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός σε δηλώσεις του στον «ΘΕΜΑ FM», έχει ζητηθεί «μία νέα προσέγγιση από την επιτροπή λοιμωξιολογων» τόσο για τα beach bars που δεν πωλούν αλκοόλ, αλλά και «όλους τους κωδικούς δραστηριότητας που παραμένουν κλειστοί», εν αναμονή των εισηγήσεων των ειδικών επιστημόνων για την επαναλειτουργία γυμναστηρίων και κέντρων διασκέδασης.

Εκτίμηση του κ. Παπαθανάση, γενικότερα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, ήταν ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται σταδιακά.

Παραδέχθηκε πάντως ότι το ξεκίνημα της εστίασης ήταν απογοητευτικό, σημειώνοντας ότι σε αυτό συνέβαλε και ο φθινοπωρινός καιρός των τελευταίων ημερών.

«Τα καφέ δούλεψαν. Η εστίαση δεν πήγε καλά, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι ο καιρός δεν ήταν καλός», είπε για να συμπληρώσει σε πιο αισιόδοξο τόνο:

«Θεωρούμε ότι θα προχωρήσει γρήγορα η εστίαση… Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός γιατί προσπαθεί να προστατέψει την υγεία του και δεν αισθάνεται άνετα να βγει έξω αμέσως».

Οσο για τη μείωση του ΦΠΑ, εκτίμηση του υφυπουργού ήταν ότι «οι περισσότεροι επαγγελματίες θα μεταφέρουν την μείωση στον καταναλωτή, γιατί θέλουν να προσελκύσουν πελάτες».

«Αν δει κάποιος ότι μειώθηκαν οι τιμές, θα ανέβει ο όγκος των πωλήσεων. Υπάρχει μια ελαστικότητα στις πωλήσεις. Σαφώς είναι μια στήριξη στην εστίαση και στα καφέ», σημείωσε ο υφυπουργός.

Τέλος, παρά τις εικόνες συνωστισμού που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο σε καφέ (υπαίθρια ή μη) στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι «τα μέτρα σαφώς τηρούνται» και ότι μάλιστα επιβλήθηκαν και τα προβλεπόμενα πρόστιμα στους παραβάτες.

«Θα είμαστε έξω παντού», διαβεβαίωσε, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις γεμάτες κόσμο καφετέριες το περασμένο Σαββατοκύριακο, παραδέχθηκε πως «είναι μια εικόνα που μας ανησυχεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...