261
|

Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν πάει καθόλου καλά λόγω… καιρού

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 11:45

Γεωργιάδης: Η εστίαση δεν πάει καθόλου καλά λόγω… καιρού

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 11:45

«Τεράστιο άλμα» και μια «ιστορική ευκαιρία» για την Ελλάδα χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ.

Οπως μάλιστα επεσήμανε στη συνέντευξή του την Πέμπτη στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», αν και «ο στόχος είναι τύποις το πρόγραμμα να ισχύσει το 2021, θα προσπαθήσουν να γίνουν προεκταμιεύσεις μέσα στο 2020».

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για «μεγάλη ευκαιρία, ίσως και τελευταία, της Ελλάδας να φτιάξουμε τη χώρα όπως την ονειρευόμαστε» προσθέτοντας ότι τα 32 δισ. που θα πάρει η Ελλάδα «αν τα μοχλεύσουμε θα γίνουν περισσότερα τα λεφτά».

«Εχω τη βεβαιότητα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατώντας μια ιστορική ευκαιρία για την οποία εργάστηκε και ο ίδιος π.χ. με την πρωτοβουλία των 9 πρωθυπουργών, με το όραμα και τη σοβαρότητα που τον διακρίνει θα κάνει αυτό που πρέπει».

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «τα λεφτά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον μετασχηματισμό της χώρας. Να ρίξουμε βάρος στη μεταποίηση, τη βιομηχανία, τον πρωτογενή τομέα με σύγχρονες τεχνικές παραγωγές, η έρευνα και η τεχνολογία. Και τον τουρισμό τον θέλουμε αλλά δεν μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο στον τουρισμό».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν τα όσα είπε ο υπουργός για το πώς κινείται η αγορά μετά τη σταδιακή άρση του lockdown, ιδίως μάλιστα μετά τις ανησυχητικές επιδόσεις της εστίασης.

«Οσον αφορά το λιανικό εμπόριο είναι αρκετά καλά και σε ορισμένους κλάδους, όπως τα ηλεκτρονικά, είναι καλύτερα από πέρυσι. Η εστίαση δεν πάει καθόλου καλά αυτές τις ημέρες και πιστεύουμε ότι έχει σχέση με τον καιρό. Τους βγάλαμε τα τραπεζάκια έξω και συνέχεια βρέχει».

«Δεν μπορούμε να ρυθμίσουμε και τον καιρό» είπε χαριτολογώντας ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...