420
H απόφαση πιστοποιεί ότι δεν λειτουργεί κράτος δικαίου, σχολιάζει η «πράσινη» ΠΑΕ και ζητεί ως ελάχιστη ένδειξη αξιοπρέπειας την παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης της ΕΠΟ | Panathinaikos FC

Παναθηναϊκός: Προϊόν πολιτικής παρέμβασης η απόφαση για ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 14:07
H απόφαση πιστοποιεί ότι δεν λειτουργεί κράτος δικαίου, σχολιάζει η «πράσινη» ΠΑΕ και ζητεί ως ελάχιστη ένδειξη αξιοπρέπειας την παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης της ΕΠΟ
|Panathinaikos FC

Παναθηναϊκός: Προϊόν πολιτικής παρέμβασης η απόφαση για ΠΑΟΚ

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2018, 14:07

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη μεταμεσονύκτια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, βάσει της οποίας ήρθη η ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών και αποκλεισμού της έδρας του ΠΑΟΚ για όσα έγιναν στην Τούμπα λίγο πριν από την έναρξη του ντέρμπι του «Δικεφάλου» με τον Ολυμπιακό.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η «πράσινη» ΠΑΕ κάνει ανοικτά λόγο για απόφαση – προϊόν πολιτικής παρέμβασης και σκανδαλώδους διαχείρισης προς όφελος του αφεντικού της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Ιβάν Σαββίδη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει.

Υπενθυμίζοντας την εξαντλητική ποινή σε βάρος του Παναθηναϊκού για ανάλογο περιστατικό (σ.σ. τον τραυματισμό του προπονητή του ΠΑΟΚ από κουτάκι μπύρας στο περυσινό ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στη Λεωφόρο), η διοίκηση του Τριφυλιού κάνει λόγο για συνθήκες απόλυτης απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και καλεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τα μέλη του δ.σ. της Ομοσπονδίας να παραιτηθούν αν θέλουν τουλάχιστον να σώσουν τα προσχήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την απόφαση για την τιμωρία του ΠΑΟΚ:

«Με αφορμή τη χθεσινή αναιρετική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επισημαίνει τα ακόλουθα: Η απόφαση του δευτεροβάθμιου οργάνου καταλύει κάθε έννοια δικαίου, είναι προϊόν πολιτικής παρέμβασης και σκανδαλώδους διαχείρισης προς όφελος συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι σε περίπου όμοιο περιστατικό οι συνέπειές της τότε απόφασης για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξαν καταστροφικές σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, χειρότερη θέση κατάταξης στα play offs και μαζί με την αφαίρεση βαθμών και τα επιβληθέντα πρόστιμα βύθισαν ακόμα περισσότερο οικονομικά την εταιρεία.

Η χθεσινή απαράδεκτη απόφαση πιστοποιεί ότι δεν λειτουργεί κράτος δικαίου. Ζητούμε ως ελάχιστη ένδειξη αξιοπρέπειας την παραίτηση σύσσωμης της διοίκησης της ΕΠΟ αν θέλει τουλάχιστον να σώσει τα προσχήματα. Με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους όλοι αυτοί οι “παράγοντες” δημιουργούν συνθήκες απόλυτης απαξίωσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος -και πρώην βουλευτής Πειραιά- Πέτρος Μαντούβαλος, τόνισε ότι πρόκειται για αδιανόητη, προκλητική και αισχρή απόφαση. «Η απόφαση προσπαθεί με το ζόρι να εκτελέσει αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός: ότι το πρωτάθλημα θα πάει στον ΠΑΟΚ… Πάρτε λοιπόν το πρωτάθλημα, συγχαρητήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Περάν της χαριστικής διαδικασίας φόρων και πρόστιμων κλπ. στον κ. Σαββίδη, ξέρω ότι ο κ. πρωθυπουργός εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει μπει σε μια διαδικασία ότι ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Μπράβο και στον πρωθυπουργό, μπράβο και στον ΠΑΟΚ», πρόσθεσε ο κ. Μαντούβαλος σημειώνοντας με νόημα ότι σε  ανάλογα παραπτώματα άλλων ομάδων υπήρξαν διαφορετικές  αποφάσεις.

«Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι με τα ίδια επεισόδια είχαμε άλλη απόφαση για τον Παναθηναϊκό», σχολίασε από πλευράς του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...