441
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε παλιότερο στιγμιότυπο | Intimenews/Ζάχος Γιώργος

Παναγιωτόπουλος: Λίγο πάνω από 20 τα κρούσματα στις ένοπλες δυνάμεις

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 13:23
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε παλιότερο στιγμιότυπο
|Intimenews/Ζάχος Γιώργος

Παναγιωτόπουλος: Λίγο πάνω από 20 τα κρούσματα στις ένοπλες δυνάμεις

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 13:23

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στις ένοπλες δυνάμεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, καθώς «τα διαπιστωμένα κρούσματα είναι λίγο περισσότερα από 20 σε μία κοινότητα που αποτελείται από 120.000 στελέχη των ΕΔ και στρατεύσιμους».

«Οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει με κάθε τρόπο να λειτουργούν κι εμείς οφείλουμε να λάβουμε όλα τα μέτρα», επισήμανε ο υπουργός. «Γίνεται λόγος για αξιωματικούς που μπαινοβγαίνουν», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι όλοι έχουν λάβει σαφείς οδηγίες που τηρούν ευλαβικά.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για τον έλεγχο της διάδοσης του κορονοϊού, τονίζοντας πως «δεν πρέπει να σπαταληθεί η προσπάθεια».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται για τη μείωση του συνωστισμού αναβάλλεται η κατάταξη των στρατευσίμων που ήταν προγραμματισμένη για τις αρχές Μαΐου.

Οι υπόχρεοι θητείας θα παρουσιαστούν το πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, ενώ σχετικά με την αναστολή αδειών τόνισε ότι το διάστημα που χάνεται τώρα, θα αφαιρεθεί στο τέλος της θητείας η οποία έτσι θα λήξει νωρίτερα.

Τέλος αναφέρθηκε και στα στελέχη των παραγωγικών σχολών των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία παραμένουν έγκλειστα στις σχολές. Οπως είπε, το μέτρο θα συνεχίσει να ισχύει στο πλαίσιο του περιορισμού των μετακινήσεων που εφαρμόζεται από τον ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο στρατός παράγει υγειονομικό υλικό

Επίσης, με εντολή του υπουργού, τα στρατιωτικά εργοστάσια έχουν προσαρμόσει πλέον τις παραγωγικές δυνατότητές τους σε υλικά και προμήθειες για να βοηθήσουν στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα:

-Στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού έχει ξεκινήσει η παραγωγή αντισηπτικού διαλύματος από κατασχεμένες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, με αρχικό σχεδιασμό διάθεσης 20.000 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, 1.500 φιαλών των 400 χιλιοστόλιτρων για την κάλυψη των αναγκών του ΓΕΕΦ και 13.500 φιαλών του ενός λίτρου για το υπουργείο Υγείας.

Από τις παραχθείσες παρτίδες αντισηπτικού διαλύματος θα χορηγηθούν 1.000 φιάλες για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Στην 441 ΑΒΥΥ λειτουργούν δύο γραμμές παραγωγής ανά οκτώ ώρες, κατασκευάζοντας ημερησίως 1.200 φιάλες των 400 χιλιοστόλιτρων ή 5.000 φιάλες του ενός λίτρου για την κάλυψη των αναγκών διοικητικής μερίμνης που προκύπτουν βάσει του ολοκληρωμένου σχεδιασμού υποστήριξης της εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει από τα επιτελεία.

– Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο άρχισε η παραγωγή ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για την ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των ενόπλων δυνάμεων όσο και του υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παραχθούν 50.000 μάσκες ενώ το 700 ΣΕ έχει προχωρήσει στην προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή άλλων 100.000 μασκών την ερχόμενη εβδομάδα.

-Στο 691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης προγραμματίζεται η λειτουργία γραμμής παραγωγής για την κάλυψη αναγκών σε υγρούς αντισηπτικούς σάπωνες και διαλύματα υποχλωριώδους νατρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...