287
Ο άνδρας που μετέδωσε στην κάμερα της ΕΡΤ όσα άκουσε από τον διάλογο του οδηγού με τον υπεύθυνο εισιτήριων | Youtube

«Πάμε και όπου βγει»: Καταγγελίες επιβατών για απίστευτη σύγχυση πριν το δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 13:51
Ο άνδρας που μετέδωσε στην κάμερα της ΕΡΤ όσα άκουσε από τον διάλογο του οδηγού με τον υπεύθυνο εισιτήριων
|Youtube

«Πάμε και όπου βγει»: Καταγγελίες επιβατών για απίστευτη σύγχυση πριν το δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 13:51

Ενα σκηνικό απίστευτης σύγχυσης σκιαγραφούν οι καταγγελίες επιβατών που βρίσκονταν στην αμαξοστοιχία Inter City 62 λίγη ώρα πριν την φονική σύγκρουση αργά το βράδυ της Τρίτης.

«Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις, 20 λεπτά, μετά μια ώρα. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε “πού είναι αυτός ο προϊστάμενος;” και σε ένα λεπτό “μπαμ”», είπε ένας επιβάτης του τρένου που φέρει εμφανή τα τραύματα στο πρόσωπό του.

«Ήταν μια γυναίκα με ένα παιδί μαζί μας. Υπήρχε φωτιά δίπλα μας. Βρήκαμε μία τρύπα και από εκεί καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας άλλος επιβάτης στην κάμερα της ΕΡΤ. «Ακούσαμε ένα “μπαμ”, το βαγόνι άρχισε να στριφογυρίζει και μετά κατέληξε πλάγια και βγήκαμε», εξήγησε.

«Ήταν 10 δευτερόλεπτα εφιαλτικά, μέσα στις φωτιές. Δεν μπορούσες να δεις γύρω σου από τον καπνό, υπήρχε πανικός», συμπλήρωσε ο πρώτος επιβάτης.

Την μεγαλύτερη όμως εντύπωση προκαλεί η μαρτυρία επιβάτη ο οποίος βρισκόταν στα πίσω βαγόνια της αμαξοστοιχίας και, όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ, άκουσε από τον ασύρματο να λέγεται η φράση: «Πάμε και όπου βγει».

Συγκεκριμένα, είπε τα εξής σε δημοσιογράφους: «Όταν ακούσαμε τον οδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο εισιτήριων και να λέει “πάμε και όπου βγει”, σίγουρα, είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν πάει καλά. Το άκουσα μέσω των ασυρμάτων, “πάμε και όπου βγει”. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο. Μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών, είπαν ότι θα καθυστερήσουμε 15 λεπτά, γιατί είναι μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω, δεν ήταν σωστά χρονοθετημένα τα πράγματα από τον ΟΣΕ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...