247
Ο Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων. Δεξιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στον τόπο της τραγωδίας ο Πρωθυπουργός [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 12:50
Ο Πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων. Δεξιά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Στον τόπο της τραγωδίας ο Πρωθυπουργός [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2023, 12:50

Στον τόπο της τραγωδίας με την αμαξοστοιχία Inter City 62 έφθασε στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  οποίος και είχε μια πρώτη ενημέρωση από τους επικεφαλής των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στο πεδίο.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βιώνουμε σήμερα ως χώρα. Μιλάμε για μία ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας σήμερα είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα με τους συγγενείς των θυμάτων. Υποχρέωσή μας είναι να περιθάλψουμε τους τραυματίες και από εκεί και πέρα να ταυτοποιήσουμε τις σορούς.

»Από εκεί και πέρα, ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ: θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο», ανέφερε στη σύντομη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Τη βαθιά θλίψη της για την αδιανόητη –όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– τραγωδία στα Τέμπη εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (η οποία επίσης θα βρεθεί στην περιοχή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος) στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αδιανόητη τραγωδία. Θρηνούμε κατά κύριο λόγο νέους ανθρώπους. Μοιραζόμαστε την οδύνη όσων έχασαν τους δικούς τους, αν και γνωρίζουμε ότι ο πόνος τους είναι τόσο μεγάλος, ώστε κανένας παρηγορητικός λόγος δεν μπορεί να τον ανακουφίσει.

»Αγωνιούμε για τους τραυματίες και ευχόμαστε να γίνουν σύντομα καλά. Ευχαριστούμε τα σωστικά συνεργεία και το ιατρικό προσωπικό που δίνουν όλες τις δυνάμεις τους στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης.

»Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων. Είμαστε δίπλα τους», ανέφερε στη δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...