144
Κατεστραμμένο κτίριο από βομβαρδισμό των Ρώσων την Κυριακή, στο Χάρκοβο, μία από τις πολλές πόλεις που επλήγησαν | EPA/SERGEY KOZLOV

Ουκρανία: Εξι θύματα από ρωσικό πύραυλο που έπληξε την Οδησσό

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 08:35
Κατεστραμμένο κτίριο από βομβαρδισμό των Ρώσων την Κυριακή, στο Χάρκοβο, μία από τις πολλές πόλεις που επλήγησαν
|EPA/SERGEY KOZLOV

Ουκρανία: Εξι θύματα από ρωσικό πύραυλο που έπληξε την Οδησσό

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 08:35

Η περιφέρεια της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, επλήγη από ρωσικό πύραυλο και έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής έξι θύματα, ανάμεσά τους ένα παιδί, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων στην περιοχή.

Κατά τον ουκρανικό στρατό, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Τουπόλεφ Tu-22. Δεν είναι σαφές εάν ο όρος «θύματα» παραπέμπει σε τραυματισμούς ή θανάτους.

Το πλήγμα, σε κατοικημένη περιοχή, «κατέστρεψε αρκετά κτίρια κατοικιών και αγροτικές εγκαταστάσεις σε ακτίνα περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων», σύμφωνα με την τοπική ουκρανική στρατιωτική διοίκηση.

Η πυροσβεστική προσπαθεί να κατασβέσει τις πυρκαγιές που προκάλεσε το πυραυλικό πλήγμα.

Η Ουκρανία κατέγραψε το Σαββατοκύριακο αύξηση των ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων, εκ των οποίων αρκετά έγιναν σε περιοχές μακριά από τα μέτωπα: στο Λβιβ (δυτικά), στο Χάρκοβο, στο Χμελνίτσκι, στο Ζιτόμιρ, στο Τσερνίχιβ και στο Κίεβο. Στον νότο, επλήγησαν το Μικολάιφ και η Οδησσός.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παρέμβει στη σύνοδο κορυφής της G7 αργότερα σήμερα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News