351
Το ρετιρέ διαθέτει παράθυρα αντί για τοίχους και μια πτυσσόμενη ψευδοροφή, η οποία εξαφανίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού δίνοντας την θέση της σε ένα τεράστιο φεγγίτη |

Ενα διάφανο ρετιρέ στο Μανχάταν

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2022, 19:27
Το ρετιρέ διαθέτει παράθυρα αντί για τοίχους και μια πτυσσόμενη ψευδοροφή, η οποία εξαφανίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού δίνοντας την θέση της σε ένα τεράστιο φεγγίτη
|

Ενα διάφανο ρετιρέ στο Μανχάταν

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2022, 19:27

Το δημοσιογραφικό κλισέ κάνει λόγο για πολιτικούς που όταν βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης πρέπει να ζούνε σε «γυάλινα σπίτια» για να είναι εκτεθειμένοι μόνιμα σε κοινή θέα.

Αν κάποιος πάντως διαθέτει 22,5 εκατ. δολάρια μπορεί αν θέλει να ζήσει σε ένα τέτοιο σπίτι χωρίς να είναι ο ίδιος εκτεθειμένος σε κοινή θέα αφού πρόκειται για ρετιρέ αλλά διαθέτοντας όπως είναι ευνόητο ο ίδιος εκπληκτική θέα. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 326 τετραγωνικών μέτρων σε ένα μοντέρνο κτίριο 13 ορόφων στην περιοχή του Σόχο στο Μανχάταν.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα Robb Report το διαμέρισμα αυτό είναι πνευματικό παιδί του αμερικανού ξενοδόχου Αντρε Μπάλαζ και του φημισμένου Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ ενώ την δημιουργία του ανέλαβε η αρχιτεκτονική εταιρεία Shelton Mindel & Associates.

Η θέα από το διαμέρισμα των 326 τετραγωνικών μέτρων κόβει την ανάσα

Το διαμέρισμα περιμετρικά αποτελείται από παράθυρα που πιάνουν όλη την επιφάνεια του χώρου από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα ενώ υπάρχει μια ψευδοροφή η οποία με το πάτημα ενός κουμπιού δίνει την θέση της σε μια γυάλινη οροφή μετατρέποντας το διαμέρισμα σε ένα πραγματικά διάφανο κόσμο. Φυσικά η θέα της Νέας Υόρκης από αυτό το ρετιρέ είναι μοναδική.

Το διαμέρισμα διαθέτει δύο επίπεδα, τρία υπνοδωμάτια, μοντέρνα κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη μια μεγάλη τραπεζαρία και ένα ακόμη μεγαλύτερο σαλόνι. Τα μπάνια και οι τουαλέτες διαθέτουν θερμαινόμενα πατώματα. Οι επιφάνειες του διαμερίσματος διαθέτουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και είναι φτιαγμένες να ρυθμίζουν αναλόγως το ηλιακό φως που μπαίνει μέσα στο σπίτι  στη διάρκεια της μέρας. Υπάρχουν ακόμη αυτόματα συστήματα δημιουργίας σκιάς αλλά και θέρμανσης/ψύξης ώστε η θερμοκρασία μέσα στο διαμέρισμα να είναι πάντοτε η επιθυμητή. Οι κάτοικοι του γυάλινου ρετιρέ έχουν στη διάθεση τους δικό τους ανελκυστήρα για να πηγαίνουν σε αυτό και επίσης πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες και ανέσεις που προσφέρει το πολυτελές κτίριο στο οποίο βρίσκεται ανάμεσα στις οποίες είναι πισίνα, γυμναστήριο, σπα, υπόγειο πάρκινγκ.

Πόσο ήσυχα μπορεί να κοιμηθεί κάποιος με όλη «την πόλη που ποτέ δεν κοιμάται» μπροστά στα πόδια του, είναι ένα ζήτημα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News