299
Ο Γιάννης Αντετοκούμπο ακούει προσεκτικά τον Μπαράκ Ομπάμα | Twitter

Οταν ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε στη σκηνή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 12:33
Ο Γιάννης Αντετοκούμπο ακούει προσεκτικά τον Μπαράκ Ομπάμα
|Twitter

Οταν ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε στη σκηνή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 16 Φεβρουαρίου 2020, 12:33

Σε πάνελ με τον Μπαράκ Ομπάμα, καλεσμένος του πρώην προέδρου, συμμετείχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στο Σικάγο, λίγες ώρες πριν το παιχνίδι All Star του ΝΒΑ.

Ο Ομπάμα, που είναι από το Σικάγο, αφού επισκέφτηκε γήπεδα της πόλης και συνομίλησε με νεαρούς παίκτες, προσκάλεσε παίκτες του ΝΒΑ να μοιραστούν μαζί του στη σκηνή τις προσωπικές τους ιστορίες και το πώς έφτασαν στην κορυφή.

«Ο λόγος που κάλεσα τους συγκεκριμένους τρεις είναι πως, εκτός από σπουδαίοι αθλητές, είναι και καλοί άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους. Εχεις τον “γέρο” Κρις Πολ που πηγαίνει προς το τέλος, έχεις τον νεαρό Γιάννη Αντετοκούνμπο και έχεις και τον Κέβιν Λοβ που βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάθε ένας από αυτούς έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό που κάνω μετά από τη θητεία μου ως πρόεδρος, είναι να αφοσιωθώ στο πώς θα υποστηρίξουμε την εκπληκτική νέα γενιά των ηγετών που έρχονται», είπε ο Ομπάμα.

Η συζήτηση ήταν μέρος των δραστηριοτήτων της οργάνωσης The Obama Foundation, που έχει ιδρύσει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ με στόχο την ανάδειξη και υποστήριξη νεών ηγετών σε όλο τον πλανήτη.

Παίρνοντας το μικρόφωνο, ο Αντετοκούνμπο μίλησε για ένα παιδί που σκούπιζε το παρκέ σε έναν αγώνα που παρακολουθούσε ο ίδιος πριν λίγες εβδομάδες, το οποίο του θύμισε τον εαυτό του μικρό. «Πήγα στο παιδί και του είπα ότι και εγώ παλιά σκούπιζα το παρκέ. Με κοίταξε με έκπληξη και είπε “αποκλείεται”».

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας είπε ότι δεν έχει σημασία από πού θα ξεκινήσεις, αλλά μπορείς να φτάσεις ψηλά, αρκεί να έχεις τη βοήθεια και τη στήριξη που είχε αυτός από την οικογένειά του και τη γειτονιά του. «Αλλα παιδιά δεν είχαν την τύχη που είχα εγώ ή την υποστήριξη που δέχθηκα από τη γειτονιά μου»

Ο Αντετοκούνμπο θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και μίλησε για τους ανθρώπους στα Σεπόλια που βοήθησαν την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...