773
Η σύντροφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της στα social media τον περασμένο Οκτώβριο | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η απόλυτη (παρά κάτι) ευτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Sportscaster Sportscaster 11 Φεβρουαρίου 2020, 08:29
Η σύντροφος του Γιάννη Αντετοκούνμπο είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της στα social media τον περασμένο Οκτώβριο
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η απόλυτη (παρά κάτι) ευτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Sportscaster Sportscaster 11 Φεβρουαρίου 2020, 08:29

Ο «Greek Freak Junior» είναι εδώ! Την ώρα που οι Μιλγουόκι Μπακς έφταναν στη 14η νίκη τους στα 15 τελευταία τους παιχνίδια (123-111 τους Κινγκς), ξημερώματα Τρίτης στην Ελλάδα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η σύντροφός του, Μαράια, κρατούσαν στην αγκαλιά τους το πρώτο τους παιδί. Το πρώτο από τα πολλά που σκοπεύουν να κάνουν, όπως έχει αποκαλύψει ο 25χρονος σούπερ-σταρ του ΝΒΑ.

Μια πολυμελής οικογένεια σαν αυτή στην οποία κι ο ίδιος μεγάλωσε, ήταν, ανέκαθεν, το μεγάλο του όνειρο, θυμούνται όσοι τον γνωρίζουν από τα μικράτα του. Μεγαλύτερο και από το να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Ηταν και επιθυμία του αγαπημένου του πατέρα. Την εποχή που ετοίμαζε βαλίτσες για τον Νέο Κόσμο, ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο είχε παραδώσει στον 18χρονο -τότε- γιο του ένα μάθημα ζωής, στο σαλονάκι του φτωχικού τους. Του είχε πει, μεταξύ άλλων: «Δεν σου ζητώ να γίνεις διάσημος και πλούσιος. Από σένα θέλω μόνο, να δω μια οικογένεια σαν τη δική μας. Να μεγαλώσεις τα παιδιά σου σωστά, όπως κάναμε εμείς με εσάς».

Ο Τσαρλς δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον εγγονό του. «Εφυγε» ξαφνικά, από ανακοπή, στις 29 Σεπτεμβρίου 2017. Μόλις στα 53 του χρόνια. Ο Γιάννης τον λάτρευε. Τον θεωρούσε πρότυπο πατέρα. Θαύμαζε τον αγώνα του, πότε ως οικοδόμος και πότε ως βοηθός ηλεκτρολόγου, για να εξασφαλίσει στα παιδιά του τα προς το ζην. Το θάρρος του να τον γεννήσει μέσα στη φτώχεια και την ανασφάλεια για το «αύριο», αν και είχε, ήδη, δυο γιούς. Τις σοφές του συμβουλές, που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Ηταν η πηγή από την οποία αντλούσε τη δύναμή του, την πίστη του στον εαυτό του. Αναφέρεται σε ‘κείνον, σε κάθε του σημαντική στιγμή.

Δεν του λείπει, απλώς. Τον Γιάννη τον «πονάει» που ο πατέρας του, έπειτα από τόσα βάσανα, δεν είναι εδώ, τώρα που θα μπορούσε να απολαύσει τη ζωή. Αυτή η απώλεια είναι το μαύρο σύννεφο στον καταγάλανο ουρανό του. Το «αλλά» που απαγορεύει στους ανθρώπους την απόλυτη ευτυχία. Ακόμη κι αν είναι υγιείς, διάσημοι και επιτυχημένοι στη δουλειά των ονείρων τους, ερωτευμένοι, περιστοιχισμένοι από αγαπημένα πρόσωπα, και κερδίζουν 43,2 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο (μαζί με τις χορηγίες), όπως ο Αντετοκούνμπο. Ο γιος του ήρθε για να ολοκληρώσει αυτήν την «παρά κάτι» ευτυχία του και να υπογραμμίσει, πάλι, εκείνο το «αλλά». Και το μόνο που μπορεί να κάνει ο Γιάννης, είναι να δώσει στο παιδί του το όνομα του πατέρα του: Λίαμ Τσαρλς. Το αποκάλυψε ο ίδιος στο Twitter.

Με την ευτυχισμένη μητέρα, την 27χρονη Μαράια Ρίντλσπριγκε, ο Αντετοκούνμπο γνωρίστηκε τον πρώτο χρόνο που εγκαταστάθηκε στο Μιλγουόκι. Το κορίτσι, που κατάγεται από την Καλιφόρνια, έπαιζε βόλεϊ στο κολέγιο του «Rice Owls», όπου σπούδασε Αθλητικό Μάνατζμεντ και Κοινωνιολογία. Το 2013 άρχισε να εργάζεται στους Φιλαδέλφεια 76ers. Ηταν έρωτας με την πρώτη ματιά, όμως ο Γιάννης κρατούσε τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για χρόνια, μέχρι να βεβαιωθεί πως πρόκειται για τη «γυναίκα των ονείρων του».

Τον περασμένο Σεπτέμβριο πόσταρε στο Instagram δύο φωτογραφίες τους. Στη δεύτερη, που έδειχνε το ζευγάρι σε μια πολύ τρυφερή στιγμή, η Μαράια φορούσε ένα ριχτό φόρεμα και φαινόταν να έχει φουσκωμένη κοιλίτσα. Οι υποψίες ότι έρχεται ο… επόμενος Αντετοκούνμπο επιβεβαιώθηκαν, από την ίδια, τον Οκτώβριο. «Baby Freak Coming Soon», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Με τον Γιάννη να αναρωτιέται, αστειευόμενος: «Ποιος είναι ο πατέρας;».

Μερικές μέρες αργότερα είχε πολλά περισσότερα να μοιραστεί με τους «φαν» του: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε το πρώτο μας μωρό. Δεν θέλω να μιλάω πολύ γι’ αυτό, θέλω να συγκεντρωθώ στο μπάσκετ και να αφήσω τα θέματα της οικογένειας στο σπίτι, όμως ναι, περιμένουμε παιδί. Είμαστε χαρούμενοι, η μητέρα μου είναι χαρούμενη, το ίδιο και τα αδέλφια μου. Με έχει αλλάξει, ήδη, αν και δεν έχει έρθει ακόμη. Είμαι πιο ώριμος. Ολοι έλεγαν ότι είμαι ώριμος για την ηλικία μου, όμως αυτό σε ωριμάζει πραγματικά. Αλλά είμαι χαρούμενος γι’ αυτό, είμαι ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να έρθει. Ελπίζω να έχει υγεία και μια σπουδαία ζωή».

«Liam Charles Antetokounmpo in the house», ανακοίνωσε τα ξημερώματα. «Giannis is out (new dad) tonight», ενημέρωναν οι Μπακς, σχεδόν ταυτοχρόνως, τους θεατές που δεν θα έβλεπαν τον αγαπημένο τους παίκτη στο παρκέ, στον αγώνα με τους Κινγκς. Και οι συμπαίκτες του φρόντισαν, ώστε η απουσία του ηγέτη τους να μην κοστίσει στην ομάδα.

Στα τέλη του περασμένου Ιουνίου ο «Greek Freak» γνώριζε, ήδη, τα ευχάριστα. Σε συνέντευξή του, στο περιθώριο χορηγικής εκδήλωσης στο Ζάππειο, είχε φροντίσει να απαντήσει στο ερώτημα που σήμερα θα του έκαναν πολλοί, χωρίς -τότε- να τον έχει ρωτήσει κάποιος. Μίλησε για το (αόριστο, υποτίθεται) ενδεχόμενο να αποκτήσει παιδιά, τονίζοντας: «Θέλω τα παιδιά μου να μιλούν ελληνικά. Το ξέρω πως το πιθανότερο είναι να γεννηθούν στις ΗΠΑ, όμως θα τα μάθω να μιλούν τη γλώσσα μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...