576
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην προπόνησή του στο Παρίσι | REUTERS/Gonzalo Fuentes

All-Star Game χωρίς Γιάννη (αρχηγό) δεν γίνεται

Sportscaster Sportscaster 24 Ιανουαρίου 2020, 12:52
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην προπόνησή του στο Παρίσι
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

All-Star Game χωρίς Γιάννη (αρχηγό) δεν γίνεται

Sportscaster Sportscaster 24 Ιανουαρίου 2020, 12:52

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι ο αρχηγός της μιας από τις δύο ομάδες που θα παίξουν στο All-Star Game του 2020 (στις 16 Φεβρουαρίου στο Σικάγο). Οπως και πέρυσι. Αρχηγός της άλλης θα είναι ο Λεμπρόν Τζέιμς. Οπως και πέρυσι. Σταθερές αξίες. Αδιαμφισβήτητες. Στην ετήσια ψηφοφορία οι δύο σούπερ σταρ του ΝΒΑ συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις. Ο Γιάννης στην Ανατολή και ο Λεμπρόν στη Δύση. Οπως και πέρυσι.

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς πρώτευσε στην Ανατολή με 5.902.286 ψήφους. Ο δεύτερος, ο Πασκάλ Σιάκαμ (Ράπτορς) έλαβε σχεδόν τις μισές: 3.293.494. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα, το ΝΒΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τα εφετινά highlights του «Greek Freak». Μιλάμε για… όργια. Εκτός από πολυτιμότερος και πιο επιδραστικός παίκτης της ομάδας με τις περισσότερες νίκες στο ΝΒΑ, ο Αντετοκούνμπο είναι (κι εφέτος) ένας σόουμαν του μπάσκετ. Ο θρίαμβός του ήταν πέρα για πέρα δίκαιος.

Θα εμφανιστεί στο All-Star Game για τέταρτη διαδοχική σεζόν. Και ως αρχηγός, θα επιλέξει τους συμπαίκτες του, είτε από την Ανατολή είτε από τη Δύση (πλέον, η αναμέτρηση δεν είναι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, όπως παλιά). Κοντά του ψηφίστηκαν για βασικοί, οι Κέμπα Ουόκερ (Σέλτικς), Τρέι Γιανγκ (Χοκς), Πασκάλ Σιάκαμ (Ράπτορς) και Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς) από την Ανατολή, και οι Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς), Κογουάι Λέοναρντ (Κλίπερς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς) και Αντονι Ντέιβις (Λέικερς) από τη Δύση. Και ο ΛεΜπρόν, εννοείται.

Ο «Βασιλιάς», που συγκέντρωσε 6.275.459 ψήφους, θα αγωνιστεί σε All-Star Game για 16η φορά, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Κόμπι Μπράιαντ. Μόνον ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα (19). Οι Λέικερς θα έχουν διπλή εκπροσώπηση στο φετινό All-Star (με ΛεΜπρον και Ντέιβις), κάτι που έχει να συμβεί από το 2013. Δεύτερος στη Δύση ήρθε ο Λούκα Ντόντσιτς (με 6.111.735 ψήφους), που θα εμφανιστεί στη γιορτή του μπάσκετ για πρώτη φορά. «Πρωτάρηδες» θα είναι, επίσης, ο Σιάκαμ και ο Γιανγκ.

Οι starters (βασικοί) επελέγησαν κατά 50% με την ψήφο του κοινού και κατά 25% από τους παίκτες του ΝΒΑ και τους εκπροσώπους των Media. Ο «Greek Freak» κατέλαβε την πρώτη θέση και στις τρεις κατηγορίες ψήφων (φιλάθλων, παικτών και ΜΜΕ), όπως συνέβη και με τους Λεμπρόν και Ντόντσιτς.

Πλέον, οι προπονητές του ΝΒΑ θα επιλέξουν τους 14 αναπληρωματικούς (επτά από την Ανατολή και επτά από τη Δύση), που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, στις 6 Φεβρουαρίου σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λεμπρόν Τζέιμς θα διαλέξουν, εναλλάξ, τους παίκτες που θα στελεχώσουν τις ομάδες τους.

Ο Γιάννης -και ο Θανάσης πίσω του- στα αποδυτήρια της Παρί Σεν Ζερμέν (Facebook/Milwakee Bucks)

Ο Γιάννης έμαθε τα νέα στο Παρίσι, όπου οι Μιλγουόκι Μπακς θα δώσουν απόψε (24/1, 22:00) φιλικό ματς με τους Σάρλοτ Χόρνετς. Ηταν πολύ χαρούμενος, αν και δεν περίμενε το αποτέλεσμα να είναι διαφορετικό. Στην ανοιχτή προπόνηση, χθες, ήταν ο πόλος έλξης δεκάδων δημοσιογράφων. Τον ρώτησαν, μεταξύ άλλων, εάν (ως έλληνας MVP του ΝΒΑ) θεωρεί τον εαυτό του πρεσβευτή της παγκοσμιοποίησης του μπάσκετ. Κι εκείνος, σεμνός όπως πάντα, αποκρίθηκε: «Σίγουρα έχω κι εγώ τον ρόλο μου, όμως άλλοι μεγάλοι άνοιξαν τα σύνορα του NBA πριν από εμένα, όπως ο Ντράζεν Πέτροβιτς, ο Τόνι Πάρκερ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Πάου Γκασόλ».

Κάποιος ενδιαφέρθηκε να μάθει για την αγαπημένη του ομάδα στο ποδόσφαιρο. «Από την Premier League, μικρός υποστήριζα την Αρσεναλ. Μου άρεσε η μπάλα. Επαιζε ο πατέρας μου. Επαιξα κι εγώ, από τα 9 μέχρι τα 12. Μετά, το γύρισα στο μπάσκετ. Στο ποδοσφαιράκι, έπαιρνα πάντα την Παρί. Για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς…».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...