190
|

Οριστικό τέλος για την Euroleague

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 14:38

Οριστικό τέλος για την Euroleague

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2020, 14:38

Οι 11 ομάδες-μέτοχοι της Euroleague βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας ουσιαστικά προ τετελεσμένων: ο διευθύνων σύμβουλος της λίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου τους πρότεινε την ακύρωση της σεζόν 2019-20. Στην τηλεδιάσκεψη που είχε οριστεί συμφώνησαν με την πρόταση και απλώς απέμενε να ανακοινωθεί και το επίσημο τέλος.

Η Ευρωλίγκα ακυρώνεται, το ίδιο και το Eurocup, και η σεζόν 2019-2020 θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

Δεν θα υπάρξει ανάδειξη νικητή της διοργάνωσης, ενώ λέγεται πως προκρίνεται το σενάριο να παραμείνουν για το 2020/21 οι ίδιες 18 ομάδες με εφέτος.

Οπως ανέφερε το Eurohoops.net, με την έναρξη της δευτεριάτικης τηλεδιάσκεψης, ο Μπερτομέου πήρε πρώτος τον λόγο και πρότεινε την ακύρωση της σεζόν, μιας και ο κορονοϊός δεν επιτρέπει την επιστροφή στη δράση: πρώτον ελλοχεύει ο κίνδυνος να νοσήσουν αθλητές και παράγοντες, και δεύτερον να τραυματιστούν οι παίκτες.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων συμφώνησαν στο σύνολό τους, παρουσίασαν τις δικές τους θέσεις και ακόμα κι εκείνοι που ήταν θετικοί για να ολοκληρωθεί η σεζόν, ανέφεραν πως πλέον είναι υπέρ του… λουκέτου.

Τις δύο ελληνικές ομάδες εκπροσώπησαν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Μάνος Παπαδόπουλος από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ τον Ολυμπιακό εκπροσώπησαν οι Γιώργος Σκινδήλιας και Νίκος Λεπενιώτης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...