203
Ο Ρομάν Πολάνσκι στις Κάννες, για το Φεστιβάλ, πέρσι τον Μάιο | EPA/JULIEN WARNAND

Οργή στα σόσιαλ μίντια για το «Κατηγορώ» του Πολάνσκι

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 20:44
Ο Ρομάν Πολάνσκι στις Κάννες, για το Φεστιβάλ, πέρσι τον Μάιο
|EPA/JULIEN WARNAND

Οργή στα σόσιαλ μίντια για το «Κατηγορώ» του Πολάνσκι

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 20:44

Η νέα ταινία του Ρομάν Πολάνσκι, το φιλμ «Κατηγορώ» που έχει θέμα του την «υπόθεση Ντρέιφους», «ξεπαγώνει» και επανέρχεται στο προσκήνιο με την πληροφορία ότι πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα. Ομως αυτή η πληροφορία ξεσήκωσε θύελλα οργής στα σόσιαλ μίντια, μια οργή που σχετίζεται με την «υπόθεση Πολάνσκι» του 1977. Αυτά γράφει ο Guardian.

Διαδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του Πολάνσκι για την υπόθεση «σεξ με ανήλικη» έγινε και στην Ταινιοθήκη, στο Παρίσι, στις 30 Οκτωβρίου 2017. (EPA-EFE/YOAN VALAT)

Τότε ο Πολάνσκι είχε συλληφθεί για αποπλάνηση ενός δεκατριάχρονου κοριτσιού. Παραδέχτηκε την ενοχή του για σεξ με ανήλικη αλλά, για να αποφύγει την καταδίκη, διέφυγε στη Γαλλία. Το 2009 συνελήφθη στην Ελβετία με αίτημα των ΗΠΑ για έκδοσή του, αλλά οι Ελβετοί απέρριψαν το αίτημα έκδοσης και τον άφησαν ελεύθερο.

Τώρα το φιλμ που εξιστορεί τη δικαστική πλάνη εις βάρος του Ντρέιφους προκαλεί αντιδράσεις με τον συσχετισμό που θεωρείται ότι επιχειρεί. Ως γνωστόν, στο έργο του Ζολά ο Ντρέιφους τελικά απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία αφού εξέτισε τετραετή ποινή στην εξορία.

Ο Πολάνσκι έγινε στόχος επικρίσεων και από την εκστρατεία #MeToo, με αποκορύφωμα τη διαγραφή του, εφέτος, από την Ακαδημία των Οσκαρ.

Ο Πολάνσκι χαρακτήρισε το #MeToo «μαζική υστερία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...