291
Νανά Μούσχουρη και Σαρλ Αζναβούρ σε μία από τις δεκάδες κοινές τους εμφανίσεις | Youtube

Nανά Μούσχουρη στον Αλιάγα: «Ο αδελφός μου, Σαρλ Αζναβούρ» [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 18:25
Νανά Μούσχουρη και Σαρλ Αζναβούρ σε μία από τις δεκάδες κοινές τους εμφανίσεις
|Youtube

Nανά Μούσχουρη στον Αλιάγα: «Ο αδελφός μου, Σαρλ Αζναβούρ» [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 18:25

Ανάμεσα στις συλλυπητήριες δηλώσεις για τον αδόκητο θάνατο του μεγάλου Σαρλ Αζναβούρ ξεχώρισε αυτή της Νανάς Μούσχουρη με την οποία ο σπουδαίος τραγουδιστής συνδεόταν με μακρά και στενή φιλία.

Όπως άλλωστε διηγήθηκε και η ίδια η Νανά Μούσχουρη, ο Σαρλ Αζναβούρ ήταν αυτός που την συνάντησε όταν έφθανε για πρώτη φορά στο Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του 1960, στην αυγή της διεθνούς της καριέρας.

Mιλώντας στη ραδιοφωνική εκποπή του Νίκου Αλιάγα στον «Europe 1», η Νανά Μούσχουρη θυμήθηκε την πρώτη τους συνάντηση στο αεροδρόμιο του Παρισιού τον Ιανουάριο του 1961, αλλά και τις όμορφες στιγμές που πέρασαν μαζί στην Ελλάδα, με κορυφαία εκείνη στο Ηρώδειο, το 1998, όταν είχαν τραγουδήσει μαζί στη συναυλία του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» για τη χρηματοδότηση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

«Ηταν πάντα ένα αδελφός για μένα», είπε συγκινημένη για τον ρόλο που είχε καθ΄ολη τη διάρκεια της καλλιτεχνικής της διαδρομής ο Αζναβούρ, τονίζοντας πως όσα έζησαν μαζί βρίσκονται μεταξύ των πιο γλυκών αναμνήσεών της.

Όπως μάλιστα έκανε γνωστό, ένα από τα πρώτα της τραγούδια (σε ιταλικούς στίχους)  το είχε γράψει για εκείνη ο ίδιος ο Σαρλ Αζναβούρ.

Η Νανά Μούσχουρη και ο Σαρλ Αζναβούρ στην τελετή απονομής του βραβείου «Νίκος Γκάτσος», τον Δεκέμβριο του 2016 στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι/ Cyril Moreau/Bestimage

«Ήταν ένας μεγάλος φίλος και δάσκαλος», είπε η Νανά Μούσχουρη στη παρέμβασή της στην εκπομπή του Νίκου Αλιάγα, ενώ με αφορμή την αρμένικη καταγωγή του εκλιπόντος έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στους πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν Ελληνες και Αρμένιους.

Από την πλευρά του ο έλληνας παρουσιαστής θυμήθηκε την αγαπημένη ερμηνεία των δύο σπουδαίων φωνών στο γνωστό τραγούδι «Μίλησέ μου» (δείτε το βίντεο κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...