241
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS / Bernadett Szabo / File Photo

Ο Ορμπαν προκαλεί: «Ενεργειακοί νάνοι επιβάλλουν κυρώσεις σ’ έναν γίγαντα»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 16:04
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS / Bernadett Szabo / File Photo

Ο Ορμπαν προκαλεί: «Ενεργειακοί νάνοι επιβάλλουν κυρώσεις σ’ έναν γίγαντα»

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 16:04

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν άσκησε έντονη κριτική στην ΕΕ για την πολιτική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Ενεργειακοί νάνοι επιβάλλουν κυρώσεις σ’ έναν γίγαντα και όλοι εμείς που βρισκόμαστε δίπλα του υποφέρουμε περισσότερο», δήλωσε προκλητικά από το Βελιγράδι, όπου παρασημοφορήθηκε την Παρασκευή από τον σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς για την συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων Σερβίας-Ουγγαρίας.

Ο Βίκτορ Ορμπαν στην συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η κυβέρνηση του έχει διαμετρικά αντίθετες απόψεις από την πολιτική που ασκεί η ΕΕ απέναντι στη Ρωσία. «Είναι εύκολο να σχεδιάζεται η πολιτική των κυρώσεων από το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, αλλά εμείς είμαστε πιο κοντά στη χώρα που έχουν επιβληθεί κυρώσεις, τη Ρωσία. Οποιος είναι πιο κοντά υποφέρει περισσότερο. Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποτελεί έκπληξη που η θέση της Ουγγαρίας απέχει πολύ από αυτή των Βρυξελλών, 2.000 χιλιόμετρα», ανέφερε ο Ορμπαν.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξέφρασε την ανάγκη να αναθεωρήσει η ΕΕ την πολιτική των κυρώσεων υποστηρίζοντας ότι πλήττουν περισσότερο την Ευρώπη παρά την Ρωσία. Ο Βίκτορ Ορμπαν χαρακτήρισε επίσης «βαρετό ανέκδοτο» και τόνισε ότι δεν παίρνει στα σοβαρά το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου εκτιμάται ότι η πολιτική της ουγγρικής κυβέρνησης υπονομεύει τις ευρωπαϊκές αξίες ενώ καταγγέλλεται ως μη δημοκρατική η διακυβέρνηση Ορμπαν .

«Νομίζω ότι το ψήφισμα αυτό ανήκει στη σφαίρα των ανεκδότων, δεν γελάμε επειδή το αστείο κατάντησε να είναι βαρετό. Το κάνουν για δεύτερη ή τρίτη φορά και πλέον δεν τους υπολογίζουμε», δήλωσε ο ούγγρος πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News