244
Ξημέρωμα Παρασκευής στην ουρά για την Ελισάβετ Β'. Λίγο αργότερα εκδόθηκε το σήμα απαγόρευσης της πρόσβασης | REUTERS/Alkis Konstantinidis/ Gov.uk/ CreativeProtagon

Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 13:29
Ξημέρωμα Παρασκευής στην ουρά για την Ελισάβετ Β'. Λίγο αργότερα εκδόθηκε το σήμα απαγόρευσης της πρόσβασης
|REUTERS/Alkis Konstantinidis/ Gov.uk/ CreativeProtagon

Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Ελισάβετ Β’

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 13:29

Να μην επιχειρήσουν να μπουν στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ για τουλάχιστον έξι ώρες κάλεσε το πρωί της Παρασκευής τους πολίτες η βρετανική κυβέρνηση.

Οπως σημειώθηκε σε σχετική ανακοίνωση, η ουρά έχει καταλάβει όλη τη διαθέσιμη διαδρομή των άνω των οκτώ χιλιομέτρων από το Γουέστμινστερ όπου εκτίθεται το φέρετρο έως το Πάρκο Σάδαρκ.

Το μήνυμα ήταν σαφές: η διαδρομή των 5,9 μιλίων για το Γουέστμινστερ είχε γεμίσει και οι πολίτες καλούνταν να μην επιχειρήσουν να πάνε στο προσκύνημα

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο για τη διαχείριση της διαδικασίας υπουργείο Πολιτισμού, το πάρκο δεν χωράει άλλο κόσμο.

«Σας παρακαλούμε μην επιχειρήσετε να μπείτε στην ουρά μέχρι να ξανανοίξει», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής για να φτάσουν οι τελευταίοι της ουράς στο Γουέστμινστερ είναι τουλάχιστον 14 ώρες.

 

Οπως ανέφερε το Euronews, παρά την πολύ μεγάλη αναμονή, επικρατεί απόλυση ησυχία, σε ένδειξη σεβασμού για την εκλιπούσα, η οποία βασίλεψε για 70 χρόνια.

«Ηταν πολύ ήσυχα. Με σεβασμό. Κανείς δεν μιλούσε, πραγματικά. Απλώς οι άνθρωποι έλεγαν το ύστατο χαίρε και είναι πολύ συγκινημένοι», δήλωσε μια γυναίκα που περίμενε επί ώρες στην ουρά.

«Ηταν μια υπέροχη εμπειρία. Ηρθαμε και είπαμε αντίο. Θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής και αυτό κάναμε. Ξέρω ότι δεν την έχω συναντήσει ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά είναι σαν να ήταν η γιαγιά μου. Τη βλέπω σαν γιαγιά μου και ήταν μια υπέροχη δυνατή ισχυρή κυρία», δήλωσε μια άλλη γυναίκα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...