221
Ανδρες της πυροσβεστικές με βάρκες επιχειρούν να προσεγγίσουν αποκλεισμένους από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Ανκόνας | Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Επτά νεκροί και τρεις αγνοούμενοι -ανάμεσά τους ένα παιδάκι- από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 13:08
Ανδρες της πυροσβεστικές με βάρκες επιχειρούν να προσεγγίσουν αποκλεισμένους από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Ανκόνας
|Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Επτά νεκροί και τρεις αγνοούμενοι -ανάμεσά τους ένα παιδάκι- από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2022, 13:08

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη νύχτα της Πέμπτης την κεντρική Ιταλία, πλημμυρίζοντας δρόμους και κατοικίες, ανακοινώθηκε από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

«Έχουμε έναν προσωρινό απολογισμό με επτά νεκρούς, σύμφωνα με την τοπική νομαρχία. Το έβδομο πτώμα μόλις βρέθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φαμπρίτσιο Κούρτσο, επικεφαλής της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαιώνοντας πληροφορία των ιταλικών μέσων ενημέρωσης.

Επίσης αγνοείται η τύχη άλλων τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων ένα εξάχρονο παιδί που βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο μαζί με τη μητέρα του. Αυτή η τελευταία διασώθηκε από τους πυροσβέστες, όμως το ισχυρό ρεύμα του νερού πήρε το παιδί της, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AGI.

Πλημμυρισμένος δρόμος στη Σενιγκάλια (Enea Discepoli/via REUTERS)
Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα λασπόνερα στο Μάρτσε (Guardia di Finanza/Handout via REUTERS).

Η περιφέρεια που έχει πληγεί περισσότερο είναι η επαρχία της Ανκόνα, στις ακτές της Αδριατικής, όμως οι καταιγίδες έπληξαν επίσης τη γειτονική περιφέρεια της Ούμπρια.

Στην επαρχία της Ανκόνα, πολλές περιοχές βρέθηκαν χωρίς ηλεκτροδότηση και χωρίς τηλέφωνο ενώ τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, περίπου 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν το βράδυ της Πέμπτης μέσα σε διάστημα δύο ωρών, μια ποσότητα που στην περιοχή αυτή πέφτει συνήθως σε διάστημα έξι μηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...