238
Κάτοικοι της περιοχής όπου είχε συντριβεί το αεροσκάφος, κρατούν τις φωτογραφίες των θυμάτων σε τελετή μνήμης στην Ουκρανία | EPA

Ολλανδία: Διώξεις κατά Ρώσων και Ουκρανού για ανθρωποκτονία για την πτήση ΜΗ17

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 16:49
Κάτοικοι της περιοχής όπου είχε συντριβεί το αεροσκάφος, κρατούν τις φωτογραφίες των θυμάτων σε τελετή μνήμης στην Ουκρανία
|EPA

Ολλανδία: Διώξεις κατά Ρώσων και Ουκρανού για ανθρωποκτονία για την πτήση ΜΗ17

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2019, 16:49

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά τριών Ρώσων και ενός Ουκρανού, άσκησαν την Τετάρτη οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές, για την κατάρριψη της πτήσης MH17, που πήγαινε από το Αμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η κατάρριψη του αεροσκάφους προκάλεσε τον θάνατο 298 ανθρώπων.

Πρόκειται για τους Ρώσους Ιγκορ Γκίρκιν, Σεργκέι Ντουμπίνσκι και Ολεγκ Πουλατόφ και τον Ουκρανό Λεονίντ Χαρτσένκο.

Οι ολλανδικές αρχές κατέθεσαν αίτημα στη Ρωσία για την έκδοση των κατηγορουμένων που έχουν εντοπισθεί στην ρωσική επικράτεια.

Στην Ουκρανία, ο γενικός εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο, δήλωσε ότι οι αρχές θα προσπαθήσουν να συλλάβουν τον Λεονίντ Χαρτσένκο.

Διεθνή εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Η δίκη τους θα διεξαχθεί στην Ολλανδία και θα αρχίσει στις 9 Μαρτίου 2020.

Συντρίμμια του αεροσκάφους φλέγονται στο έδαφος της Ουκρανίας, τον Ιούλιο του 2014

Πέρυσι τον Μάιο, ερευνητές είχαν επιβεβαιώσει πως ένας ρωσικός πύραυλος ευθύνεται για την κατάρριψη. Ο πύραυλος προήλθε από έναν εκτοξευτήρα που ανήκε στη ρωσική 53η Αντιαεροπορική Ταξιαρχία, ο οποίος είχε εντοπιστεί να εισέρχεται στην ουκρανική επικράτεια από τη Ρωσία πριν την τραγωδία και να επιστρέφει μετά από αυτήν.

Ο Βίλμπερτ Πάουλισεν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της ολλανδικής αστυνομίας, είπε πως «όλα τα οχήματα, σε ένα κονβόι που έφερε τον πύραυλο, ανήκαν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις».

Η Ρωσία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό.

Το αεροσκάφος Boeing 777 καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου 2014 πάνω από περιοχή που ελεγχόταν από φιλορώσους αποσχιστές. Τα δύο τρίτα των επιβατών ήταν από την Ολλανδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...