746
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega το πρωί της Παρασκευής | YouTube/Mega

Οικονόμου: Απαράδεκτο το επεισόδιο Βαρεμένου – Καραμανλή, ας μην εξισώνουμε όμως

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 09:39
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο Mega το πρωί της Παρασκευής
|YouTube/Mega

Οικονόμου: Απαράδεκτο το επεισόδιο Βαρεμένου – Καραμανλή, ας μην εξισώνουμε όμως

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2023, 09:39

Καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική του Mega, o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε για την τοξικότητα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με πρόσφατο αποκορύφωμα τον τηλεοπτικό καβγά της Αννας Καραμανλή, βουλευτού Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ, με τον Γιώργο Βαρεμένο, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη διάταξη-φραγμό στην κάθοδο εγκληματικών οργανώσεων με το μανδύα πολιτικού κόμματος στις εθνικές εκλογές,

Αναφερόμενος στη σύγκρουση Καραμανλή – Βαρεμένου «στον αέρα» του ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για απαράδεκτο περιστατικό, παράλληλα όμως έσπευσε να υπερασπιστεί τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι δεν μπορεί να εξισώνονται όλα.

«Καταρχάς είναι ένα απαράδεκτο περιστατικό, τα λόγια περιττεύουν, η εικόνα “μιλά” από μόνη της. Όμως να μην ισοπεδώνουμε τα πράγματα και να μην τα εξισώνουμε. Η κυρία Καραμανλή, εξέφρασε μία άποψη, επέλεξε να κάνει κριτική σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Εχουμε δει δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές κατά καιρούς. Και ο συνομιλητής της, επειδή δεν του αρέσει η άποψη, επειδή ερεθίστηκε λίγο παραπάνω, της αρπάζει τη φωτογραφία και την πετάει κάτω και κάνει αυτές τις κινήσεις αυτές που κάνει. Δεν είναι πράγματα που μπορεί να τα βάλει κανείς σε οποιαδήποτε ζυγαριά», παρατήρησε.

Μιλώντας στο Μega, η ίδια η Αννα Καραμανλή επανέλαβε την αιχμή ότι πιθανότατα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο αν απέναντί του είχε έναν άνδρα.

«Το κλίμα πριν την συνέντευξη δεν ήταν οξύ. Εξέφρασα την γνώμη μου, κι επειδή η άποψη μου δεν έγινε αρεστή στον συνάδελφο και εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ μου επιτέθηκε, ήταν ξεκάθαρα μία σεξιστική επίθεση. Μου άρπαξε τα χαρτιά μέσα από τα χέρια μου και μετά το πέταξε επάνω μου», περιέγραψε, για να προσθέσει:

«Αυτές δεν είναι συμπεριφορές, όταν διαφωνείς με κάποιον απαντάς με επιχειρήματα και λόγια. Δεν ξέρω εάν θα το έκανε αυτό αν είχε δίπλα του έναν άνδρα».

«Το πολιτικό σκηνικό έχει γίνει πάρα πολύ τοξικό όχι με δική μας επιλογή. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι εμείς δεν επιδιώκουμε αυτή την ένταση, δεν έχουμε λόγο να επιδιώκουμε αυτή την ένταση. Αντιθέτως θέλουμε να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο αξιών, αρχών λόγων και κυρίως έργων – έργων που κάναμε κατά τη διάρκεια της 4ετίας μας και πάνω στην τεκμηριωμένη πρότασή μας για το τι μπορεί να περιμένουν οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, οι νέοι, η μεσαία τάξη, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι συνταξιο9ύχοι, η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της για την επόμενη μέρα των εκλογών και της νέας 4ετίας. Εκεί θα εστιάσουμε», επανέλαβε.

Από την άλλη πλευρά όμως, ξεκαθάρισε,  «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να διαχέονται στον δημόσιο διάλογο και βίο, ανυπόστατα πράγματα, συκοφαντίες και κατηγορίες, τακτικές και λογικές που όχι μόνο θίγουν προσωπικότητες και αξιοπρέπειες αλλά πολλές φορές οδηγούν στην απονομιμοποίηση θεμελιωδών λειτουργιών της δημοκρατίας».

«Δεν είναι διέξοδος η ψήφος στους φασίστες»

Μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του στο Μega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην  τροπολογία για τον φραγμό σε κόμματα τύπου Κασιδιάρη.

«Σε ό, τι αφορά στη ρύθμιση, εμείς με ειλικρίνεια επιδιώκαμε και θα εξακολουθούμε να επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή συναίνεση. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα κόμματα έχουν αυτή τη ρύθμιση από τον Νοέμβριο. Το σώμα, τον κορμό της ρύθμισης την έχουν τα κόμματα από τον Νοέμβριο, προκειμένου να πετύχουμε την ευρύτερη δυνατή σύγκλιση», επεσήμανε, για να συμπληρώσει:

«Αυτή η ρύθμιση λέει με απλά λόγια, ότι όποιος έχει καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα για εγκληματική οργάνωση, δεν μπορεί να είναι αρχηγός πραγματικός ή εικονικός, ενός κόμματος που θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Η ρύθμιση είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη, δεν πάει στα ιδεολογικά κίνητρα ή στο οτιδήποτε άλλο. Πατάει σε υφιστάμενη διάταξη υπό την προϋπόθεση της καταδίκης για εγκληματικής οργάνωσης. Όπως σωστά ειπώθηκε, η Βουλή ψηφίζει και η ερμηνεία είναι στην Δικαιοσύνη, στον Αρειο Πάγο, που θα συνεκτιμήσει μία σειρά από πράγματα. Τρίτον, εδώ δεν χρειάζεται να μπερδεύουμε τα πράγματα ή προσχηματικά να βρίσκουμε διαφωνίες και να προσπαθούμε να φέρουμε κάτι δικό μας για να μην θεωρηθεί ότι συναινούμε σε μία πρωτοβουλία που πήρε κάποιος άλλος».

«Η ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία ρύθμιση που περιλαμβάνει όλους τους κινδύνους που θέλουμε να αποφύγουμε, εάν ρωτήσετε συνταγματολόγους. Για να μην πει ότι συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, φτιάχνουν ένα “πράγμα” που εγκυμονεί όλους τους κινδύνους που θέλουμε να αποφύγουμε. Είναι υποχρέωσή μας να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες του Συντάγματος και να εξασφαλίσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και να διαμορφώσουμε ένα νομικό και θεσμικό πλαίσιο. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε ούτε λεπτό από την πολιτική μάχη που πρέπει να δίνουμε, είναι αδιανόητο να αφήνουμε πολίτες να πιστεύουν ότι είναι διέξοδος η ψήφος στους φασίστες», κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News