• Πόσο πιο κάτω; Καβγάς και επίθεση Βαρεμένου σε Καραμανλή...

    Κάθε μέρα που περνάει και έως τις κάλπες, θα πρέπει να συνηθίσουμε ότι το πολιτικό δυναμικό της χώρας θα μας επιδεικνύει τα ταλέντα του. Το δίδυμο που θα μας απασχολήσει σήμερα είναι η Αννα Καραμανλή, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της ΝΔ και ο Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Οι δυο τους βρέθηκαν στο στούντιο της εκπομπής «Σήμερα» του ΣΚΑΪ –μαζί τους ήταν και ο Μιχάλης Καρχιμάκης, που θα πολιτευτεί στον Δυτικό Τομέα Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αλλά τι να πει ο καψερός, μπροστά στο δίδυμο της τοξικότητας…

     

    Την αρχή έκανε η κυρία Καραμανλή, η οποία πήγε στο πλατό προετοιμασμένη: είχε τυπώσει μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, της Μπέτυς Μπαζιάνα και της (γραμματέως της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ) Ράνιας Σβίγκου και άρχισε να φωνάζει, διαμαρτυρόμενη ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε τη Δευτέρα «με δύο κυρίες» σε παράσταση στο «Παλλάς» και χαμογελούσε ενώ είχε ήδη πέσει το Phantom και είχε ήδη γίνει γνωστός ο θάνατος του ενός πιλότου.

     

    Δύσκολη η μάχη του σταυρού στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών και η κυρία Καραμανλή τη δίνει με θέρμη και αυταπάρνηση, «ποινικοποιώντας» πολιτικά την παρουσία ενός ανθρώπου σε μια καλλιτεχνική παράσταση και εγκαλώντας τον εμμέσως πλην σαφώς για έλλειψη πατριωτισμού –εδώ διαβάζεις εθνοκαπηλία και λαϊκισμό με ταγέρ.

     

    Αλλά ο ηθικοπλαστικός πουριτανισμός της κυρίας Καραμανλή είναι η μισή ιστορία. Η άλλη μισή είναι η απίστευτη αντίδραση του κ. Βαρεμένου. Ο οποίος αντί να αναδείξει το πολιτικό φάουλ και τον… συριζαϊκό λαϊκισμό της συνομιλήτριάς του, πήγε και σήκωσε το ξερό του και της άρπαξε τη φωτογραφία από τα χέρια φωνάζοντας «αθλιότητες».

     

    Εδωσε έτσι την ευκαιρία στη ΝΔ να βγάλει και ανακοίνωση εναντίον του κ. Βαρεμένου για σεξιστική επίθεση και να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί σε θέση άμυνας, απολογούμενος.

     

    «Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερβεί κάθε όριο αθλιότητας. Ο κ. Βαρεμένος, σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ σε μια ακραία σεξιστική επίθεση, άσκησε σωματική βία κατά της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Αννας Καραμανλή! Ο κ. Βαρεμένος άρπαξε χαρτί από τα χέρια της κυρίας Καραμανλή on air και το πέταξε, φωνάζοντας απειλητικά. Η πρωτόγνωρη επίθεση, που θύμισε αντίστοιχες εικόνες με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποτελεί ντροπή για τον πολιτικό μας πολιτισμό και το πολιτικό μας σύστημα και εντάσσεται στο τοξικό κλίμα που καλλιεργούν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας. Αναμένουμε και την ανακοίνωση καταδίκης του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφεραν από την Πειραιώς.

     

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν:

     

    «Η σημερινή ημέρα είναι βαριά φορτισμένη, καθώς αποχαιρετούμε τα παλικάρια μας, της Πολεμικής Αεροπορίας, που έφυγαν την ώρα του καθήκοντος. Ο κ. Βαρεμένος αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο σε μια απαράδεκτη, όμως, πρόκληση. Και ζήτησε αμέσως συγγνώμη γι’ αυτό.

     

    »Αναμένουμε πότε και η βουλευτής της ΝΔ, κυρία Καραμανλή, θα ζητήσει μια συγγνώμη για την επιλογή της να αποκομίσει πολιτική υπεραξία, ακόμη και σε μια στιγμή εθνικού πένθους και βαθιάς θλίψης. Σε μια στιγμή, δηλαδή, που όλους μας ενώνει, η κα Καραμανλή προτίμησε την πολιτική καπηλεία μιας τραγωδίας. Κρίμα!»

     

    Επειδή έχουμε πολλά ακόμα να δούμε, υπάρχει και σχετικό βίντεο [απολαύστε υπεύθυνα]

  • O Κραουνάκης χαρακτηρίζει «αγράμματο» τον Μητσοτάκη με τρία πτυχία από το Χάρβαρντ και το Στάνφορντ

    Ενα άλλο κεφάλαιο της πολιτικής έκπτωσης της χώρας ήταν η διαδικτυακή συνέντευξη του Σταμάτη Κραουνάκη σε δύο αμήχανα παιδιά της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

     

    Ο κ. Κραουνάκης, εξαίρετος τραγουδοποιός, έχει με κάποιον περίεργο τρόπο καταφέρει να εξασφαλίσει για τον εαυτό του πολιτικό λόγο σε αυτή τη χώρα, σαν να πρόκειται για κάποια σπουδαία πολιτική προσωπικότητα. Μιλάμε για έναν καλλιτέχνη που στον καιρό του έξαλλου ΣΥΡΙΖΑ (και των έξαλλων ΑΝΕΛ βεβαίως βεβαίως), πρωταγωνιστούσε στις αλήστου μνήμης «επιτροπές αλήθειας» για το χρέος που διοργάνωνε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Που στις συναυλίες για το «μαύρο» στην ΕΡΤ αποκαλούσε «κουλή» και «καριόλα» την Ευγενία Μανωλίδου –και που μετά είχε και νεύρα με τον Αλέξη Τσίπρα και έλεγε ότι δεν πήγε να (τον) ψηφίσει τον Σεπτέμβριο του 2015.

     

    Αυτός ο τύπος, λοιπόν, με αυτό το πολιτικό αισθητήριο, μίλησε σε δύο παιδιά της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ άλλων τους είπε: «Προσωπικά, να σας πω και την αλήθεια μου, ήθελα να έχει δώσει περισσότερα χαστούκια ο Αλέξης (Τσίπρας), πριν φτάσουμε στο σημείο να έρθει ο Μητσοτάκης και να κουνάει τα δάχτυλα αυτό το αγράμματο μειράκιο»…

     

    Ακόμα και αν προσπεράσει κανείς ότι χαρακτηρίζει «μειράκιο», δηλαδή έφηβο-νεαρό έναν πολιτικό 54 ετών – ίσως αν ζηλεύει διότι ο ίδιος έφτασε, όπως είπε, τα 67, είναι απίστευτα γελοίο το γεγονός ότι ο κ. Κραουνάκης έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν άνθρωπο που μετρά τρία πτυχία από το Χάρβαρντ και από το Στάνφορντ, «αγράμματο».

     

    Αλλά εδώ μιλάμε για έναν τύπο που αμέσως μετά λέει ότι δεν θέλει «άλλη Δεξιά» στη ζωή του. Προφανώς ο Πάνος Καμμένος με τον οποίο αγκαλιαζόταν και συγκυβερνούσε ο Αλέξης δεν ήταν Δεξιά, αλλά μπολσεβίκος που είχε πάρει κιλά.

     

     

     




text
  • Είναι κρίμα που δεν θα γίνει debate. Να περιμένουμε τρία χρόνια αλλά ποιον θα έχει απέναντι ο Κυριάκος;


    20 Απριλίου 2024, 13:30