264
Βιτρίνα στην Καμπούλ: το μαγαζί δεν πουλάει πλαστικές σακούλες, αλλά γυναικεία ενδύματα | Social media

Οι Ταλιμπάν «τιμωρούν» ακόμη και τις κούκλες στις βιτρίνες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 09:15
Βιτρίνα στην Καμπούλ: το μαγαζί δεν πουλάει πλαστικές σακούλες, αλλά γυναικεία ενδύματα
|Social media

Οι Ταλιμπάν «τιμωρούν» ακόμη και τις κούκλες στις βιτρίνες

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 09:15

Η πιο φρέσκια είδηση από την κατά κάποιον τρόπο κοινωνική ζωή του Αφγανιστάν δεν συνιστά καμία έκπληξη, αφού και αυτή αφορά το μίσος των Ταλιμπάν για την εικόνα της γυναίκας, ασφαλώς και για την ίδια την έννοια της γυναίκας – περαιτέρω ας διερευνήσουν το θέμα οι εξειδικευμένοι ιατροί, γυναίκες και άνδρες.

Τελευταία θύματα των εξτρεμιστών ισλαμιστών έπεσαν τα κεφάλια των μανεκέν της βιτρίνας, δηλαδή οι κούκλες που επιδεικνύουν στις πελάτισσες των εμπορικών τα προς πώληση ενδύματα. Είτε τα κεφάλια τους έχουν αποκοπεί εντελώς, με τεχνικές θρίλερ, είτε έχουν τυλιχτεί με σακούλες, ώστε να κρύβεται το πρόσωπο.

Αρχικώς οι Ταλιμπάν, ερμηνεύοντας με ακραίο τρόπο τον ισλαμικό νόμο, ήθελαν οπωσδήποτε να αποκεφαλίσουν αυτά τα ομοιώματα γυναικείων σωμάτων. Μάλιστα, είχαν εκδώσει και φετφά ότι όλες οι κούκλες των καταστημάτων πρέπει να απομακρυνθούν από τις βιτρίνες ή να μείνουν ακέφαλες. Εβαλαν μπροστά τα μαχαίρια, όμως αντέδρασαν κάποιοι θαρραλέοι έμποροι. Ετσι, οι Ταλιμπάν συμμαζεύτηκαν και συμβιβάστηκαν με τη «λύση» της σακούλας.

Παράλληλα, έξω από τις βιτρίνες των εμπορικών, στους δρόμους, οι Ταλιμπάν πραγματοποιούν δημόσιες εκτελέσεις εγκληματιών, αλλά και κατά συρροήν μαστιγώσεις ατόμων που κατηγορήθηκαν για ηθικά παραπτώματα τύπου «εξωσυζυγικές υποθέσεις» ή κλοπές.

Σύμφωνα με όσους ασχολούνται με τον θαυμαστό κόσμο του Αφγανιστάν, η συντριπτική πλειονότητα των τιμωρουμένων εν μέση οδώ πολιτών είναι γυναίκες τις οποίες έχουν κατηγορήσει οι Ταλιμπάν για εξωσυζυγικές σχέσεις.

Οσον αφορά τα «φυσιολογικά» συμβάντα στην Καμπούλ, μεταδόθηκε η είδηση ότι περίπου 70 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε μία εβδομάδα από το κύμα ψύχους. Από τον ίδιο λόγο πέθαναν και 70.000 παραγωγικά ζώα. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε αν οι Ταλιμπάν εξέτασαν το φύλο των νεκρών ζώων και αν χάρηκαν για τον θάνατο των θηλυκών…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...