397
Ο Γιουσέιν Μπολτ τον Σεπτέμβριο του 2021, στο Γκραν Πρι της Μόντσα | REUTERS/Jennifer Lorenzini

Τζαμάικα: «Φτερά» έκαναν 12,7 εκατ. δολάρια από λογαριασμό του Γιουσέιν Μπολτ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 13:59
Ο Γιουσέιν Μπολτ τον Σεπτέμβριο του 2021, στο Γκραν Πρι της Μόντσα
|REUTERS/Jennifer Lorenzini

Τζαμάικα: «Φτερά» έκαναν 12,7 εκατ. δολάρια από λογαριασμό του Γιουσέιν Μπολτ

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2023, 13:59

Δικηγόρος του Γιουσέιν Μπολτ δήλωσε την Τετάρτη ότι περισσότερα από 12,7 εκατομμύρια δολάρια λείπουν από τον λογαριασμό του πελάτη του σε μια ιδιωτική επενδυτική εταιρεία στην Τζαμάικα.

Ο Λίντον Γκόρντον, δικηγόρος του Μπολτ, έδωσε στο Associated Press αντίγραφο της επιστολής που εστάλη στη Stocks & Securities Limited με την οποία απαιτούσε την επιστροφή των χρημάτων.

Ο Γκόρντον δήλωσε ότι ο λογαριασμός του Ολυμπιονίκη είχε κάποτε 12,8 εκατ. δολάρια, αλλά πλέον έχει μόνο 12.000.

«Αν αυτό είναι σωστό, και ελπίζουμε να μην είναι, τότε μια σοβαρή απάτη ή κλοπή ή συνδυασμός και των δύο έχουν διαπραχθεί εναντίον του πελάτη μας», ανέφεραν οι δικηγόροι του Μπολτ στην επιστολή.

Στην επιστολή, οι δικηγόροι απειλούν με αστικές και ποινικές ενέργειες αν τα χρήματα δεν επιστραφούν εντός 10 ημερών.

Η Stock & Securities Limited δεν απάντησε αμέσως σε σχετικό αίτημα. Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία ζήτησε από τους πελάτες να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους στην Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Τζαμάικα, η οποία διερευνά την εταιρεία.

«Κατανοούμε ότι οι πελάτες μας αγωνιούν για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες και σας διαβεβαιώνουμε ότι παρακολουθούμε στενά το θέμα και θα ειδοποιήσουμε τους πελάτες μας για την εξέλιξη του θέματος μόλις είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες αυτές», δήλωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία ανέφερε ότι ανακάλυψε την απάτη νωρίτερα αυτό τον μήνα και πως αρκετοί από τους πελάτες της ενδέχεται να έχουν χάσει εκατομμύρια δολάρια.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τζαμάικα, Νάιτζελ Κλαρκ, χαρακτήρισε την κατάσταση ανησυχητική σημειώνοντας ότι είναι ασυνήθιστη.

Οι δικηγόροι του Μπολτ έστειλαν την επιστολή τη Δευτέρα, την ίδια ημέρα που η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Τζαμάικα ανακοίνωσε ότι διορίζει ειδικό ελεγκτή για να εξετάσει τις καταγγελίες απάτης στην Stock & Securities Limited, η οποία εδρεύει στην πρωτεύουσα Κίνγκστον.

Την Τρίτη, οι οικονομικές αρχές ανέφεραν ότι αναλαμβάνουν την προσωρινή διοίκηση της ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας. Θα της επιτραπεί να συνεχίσει τη λειτουργία της ωστόσο χρειάζεται έγκριση από την κυβέρνηση για τις συναλλαγές της.

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό ότι ένας υπάλληλός της είναι ύποπτος για απάτη στην εταιρεία και μπορεί να έχει σχέση με την εξαφάνιση των χρημάτων από τον λογαριασμό του Μπολτ.

Μία δικηγόρος που εκπροσωπεί τον εργαζόμενο είπε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με νομικούς εκπροσώπους της εταιρείας για δύο εβδομάδες.

Ο 36χρονος Μπολτ σταμάτησε τον αθλητισμό το 2017 και έχει υπογράψει σειρά από συμφωνίες χορηγίας, καθώς θεωρείται ο μεγαλύτερος σπρίντερ όλων των εποχών. Μόνο το 2016 κέρδισε 33 εκατομμύρια δολάρια από χορηγίες, χρηματικά έπαθλα και αμοιβές από εμφανίσεις του, τα περισσότερα, με διαφορά, από κάθε άλλο αθλητή του στίβου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...