610
Αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ στον κόσμο των Simpsons. Το μαλλί του είναι ένα σκυλί και δίπλα του ένα βιβλίο του Χίτλερ | YouTube

Οι Simpsons εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2016, 16:21
Αυτός είναι ο Ντόναλντ Τραμπ στον κόσμο των Simpsons. Το μαλλί του είναι ένα σκυλί και δίπλα του ένα βιβλίο του Χίτλερ
|YouTube

Οι Simpsons εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2016, 16:21

Ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα για μία χώρα που βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Γι’ αυτό και σχεδόν κάθε μέρα, διάσημα πρόσωπα που ασκούν επιρροή στους αμερικανούς ψηφοφόρους –από πρώην δήμαρχοι μέχρι χολιγουντιανοί ηθοποιοί- κάνουν ένα βήμα μπροστά και αποκαλύπτουν περήφανα ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν στις εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ελπίζοντας να παρασύρουν με την ψήφο τους χιλιάδες ακόμη πολίτες.

Μία από τους δύο υποψήφιους, η Χίλαρι Κλίντον, μόλις απέκτησε ένα πολύ δυνατό χαρτί: Τη στήριξη της οικογένειας Simpson! Το σποτάκι όπου εμφανίζεται το ζευγάρι που έχει κατακτήσει τις καρδιές των αμερικανών -και όχι μόνο- τηλεθεατών τα τελευταία 27 χρόνια, απευθύνεται στον αναποφάσιστο ψηφοφόρο. Με αυτόν ταυτίζεται η πιο λογική και σοβαρή φυσιογνωμία της τετραμελούς οικογένειας, η σύζυγος και μητέρα, Μαρτζ. Βρίσκεται στο κρεβάτι με τον Χόμερ και την ώρα που φιλιούνται και αγκαλιάζονται τον διακόπτει απότομα. «Δεν μπορώ, δεν μπορώ να κάνω έρωτα προτού αποφασίσω ποιον θα ψηφίσω!», διαμαρτύρεται στον σύζυγό της ο οποίος απογοητευμένος ανοίγει την τηλεόραση για να πέσει πάνω σε ένα προεκλογικό σποτάκι που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Σπρίνγκφιλντ. Στο σποτ παρουσιάζονται δύο διαφορετικά σενάρια. Πώς θα αντιδρούσε καθένας από τους δύο υποψήφιους αν χτυπούσε το τηλέφωνο στον Λευκό Οίκο φέρνοντας μία είδηση εκτάκτου ανάγκης στις 3 τα ξημερώματα; Στην πραγματικότητα το σενάριο είχε εμπνευστεί η ομάδα της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία, αλλά σίγουρα οι παραγωγοί του Simpsons προσφέρουν ένα καλύτερο θέαμα.

Στο μέλλον όπου κυβερνά για μία ακόμη φορά ένας Κλίντον, το τηλέφωνο χτυπά και τινάζεται ο Μπιλ έτοιμος να μεταβεί στο «Situation Room» από συνήθεια –old habits die hard λένε οι Αμερικανοί. «Α, είναι για σένα» γυρίζει και λέει στη Χίλαρι. «Πάντα θα είναι για μένα» του υπενθυμίζει η σύζυγός του και αρπάζει το τηλέφωνο. Αυτό είναι ένα θετικό σενάριο. Εχεις δύο άτομα που σχεδόν τσακώνονται για το ποιος θα επιλύσει μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που απειλεί τη χώρα.

Στον κόσμο όπου προεδρεύει ο Ντόναλντ Τραμπ, το τηλέφωνο χτυπά την ώρα που εκείνος, ντυμένος με ροζ σατέν πιτζάμες διασκεδάζει με το Twitter (και ένα βιβλίο με τους καλύτερους λόγους του Χίτλερ!), ζητά να διαλυθεί το ΝΑΤΟ και να του φέρουν ένα χρυσό πιάτο με αυγά. Με μία δεύτερη προσπάθεια το τηλεφώνημα τον πείθει να σηκωθεί από το κρεβάτι αλλά μέχρι να ετοιμαστεί –να αποκτήσει το πορτοκαλί μαύρισμα, την περούκα που στην πραγματικότητα είναι ένας σκύλος, το φουσκωμένο από το μπότοξ πρόσωπο- περνάνε σχεδόν εννέα ώρες. Και είναι ήδη πια αργά. Οι Κινέζοι βρίσκονται προ των πυλών και απειλούν με εισβολή. «Ε μα, χτίστε έναν τοίχο! Ναι στη θάλασσα ηλίθιοι!», σκούζει ο Τραμπ.

Το βίντεο τελειώνει και όλα μπαίνουν στη θέση τους. Η Μαρτζ ξέρει πλέον πού θα ρίξει την ψήφο της. «Κι εσύ ε;», ρωτά τον σύζυγό της ελπίζοντας. Τι έκπληξη! Το ένστικτο του Χόμερ, του οικογενειάρχη που κάνει γκάφες, λατρεύει το ποτό και ακόμη περισσότερο την απραγία, λέει -διστακτικά πάντως- Τραμπ. Αρα δεν «έπιασε» η λογική ούτε η εικόνα ως μέθοδος πειθούς. Ηρθε η ώρα για τα βαριά μέσα. «Αν αυτή είναι η ψήφος σου δεν ξέρω αν μπορώ ακόμη και να είμαι μαζί σου!», διαμαρτύρεται ξανά η Μαρτζ και αυτή τη φορά βάζει ανάμεσά τους έναν σκύλο. «Και έτσι έγινα Δημοκρατικός…», καταλήγει ο Χόμερ.

Και κάπως έτσι οι λατρεμένοι χαρακτήρες του Σπρίνγκφιλντ στηρίζουν την Κλίντον. Οχι τόσο επειδή εκείνη είναι η ιδανική επιλογή αλλά επειδή εκείνος (ο Τραμπ) είναι ο επικίνδυνος. Αλλωστε, ο δημιουργός της σειράς, Ματ Γκρέινινγκ, είχε προβλέψει και προειδοποιήσει για το φαινόμενο Τραμπ πριν από 16 χρόνια, με ένα επεισόδιο όπου ο μικρός Μπαρτ ταξιδεύει στο μέλλον («Bart to the future»). Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διάλυση και αυτό οφείλεται στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ. Ευτυχώς αναλαμβάνει μία γυναίκα (η Λίζι), η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία καλείται να βάλει μία τάξη. Μένει να φανεί αν στο επεισόδιο του 2000 ο συγγραφέας έχει πετύχει και τη σειρά των γεγονότων.

https://www.youtube.com/watch?v=lxjM1yCcqTQ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...