342
To παλιό tweet της Ιβάνκα Τραμπ περί των Πύργων Τραμπ στην Πόλη ανασύρθηκε μόλις ο μπαμπάς της ανακοίνωσε τις προθέσεις του στο Συριακό | REUTERS/Carlos Barria

Οι Πύργοι Τραμπ της Πόλης και η αβάντα στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 20:42
To παλιό tweet της Ιβάνκα Τραμπ περί των Πύργων Τραμπ στην Πόλη ανασύρθηκε μόλις ο μπαμπάς της ανακοίνωσε τις προθέσεις του στο Συριακό
|REUTERS/Carlos Barria

Οι Πύργοι Τραμπ της Πόλης και η αβάντα στον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 20:42

To «άδειασμα» των Κούρδων από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ -παρά τη στήριξη που έδωσαν στη Δύση εκείνοι, πολεμώντας τους τζιχαντιστές- και η αναγγελθείσα αποχώρηση των Αμερικανών από τη Συρία ερμηνεύτηκαν από πολλούς σαν ένα επεισόδιο του σίριαλ Τραμπ – Ερντογάν το οποίο δεν εξαντλείται στην πολιτική.

Κάποιοι θυμήθηκαν ένα παλιό tweet της Iβάνκα Τραμπ, από τον Απρίλιο του 2012, το ανέσυραν από τα βάθη του web και το έθεσαν εκ νέου σε κυκλοφορία.

Στο μικρό σχόλιό της η κόρη του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ ευχαριστούσε τον -πρωθυπουργό τότε- Ερντογάν επί τη ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας του Πύργου Τραμπ (TrumpTowers) στην Κωνσταντινούπολη.

«Ευχαριστούμε τον πρωθυπουργό Ερντογάν για τη συμμετοχή στον εορτασμό μας για τα εγκαίνια του #TrumpTowers Istanbul!»

Το όλο μπλοκ των επιχειρήσεων Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη αποτελείται από δύο οικοδομήματα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Το οικοδόμημα των επιχειρήσεων Τραμπ στην Πόλη (Wikipedia)

Μετά την εκλογή του ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να μην εμπλέξει την επιχειρηματική αυτοκρατορία του στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ και να παραδώσει τον έλεγχο των εμπορικών δραστηριοτήτων της οικογενείας του στους δύο γιους του, Ερικ και Ντόναλντ Τζούνιορ. Οι επικριτές του τον κατηγορούν ότι ως πρόεδρος επωφελήθηκε από το αξίωμα χρησιμοποιώντας το για να ενισχύσει το εισόδημα στα ξενοδοχεία του, κ.λπ. Τον επικρίνουν επίσης υποστηρίζοντας ότι ξένοι αξιωματούχοι ξοδεύουν τεράστια ποσά στις ιδιοκτησίες του, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν πρόσβαση στη διοίκησή του.

Πάντως τη Δευτέρα οι χρήστες των σόσιαλ μίντια εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι τα συμφέροντα των επιχειρήσεων Τραμπ στην Τουρκία ίσως προκάλεσαν ή επηρέασαν την απόφασή του για τη Συρία και για το «ελευθέρας» που έδωσε στον Ερντογάν όσον αφορά την επίθεση.

Οι New York Times ωστόσο έγραψαν ότι ο όμιλος των επιχειρήσεων Τραμπ δεν κατέχει στην πραγματικότητα το τουρκικό κτίριο. Η αλήθεια είναι, λένε οι ΝΥΤ, ότι το 2010 ο Τραμπ έδωσε την άδεια στους τούρκους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιήσουν το όνομά του έναντι αμοιβής. Ωστόσο το όνομα του τουρκικού κτιρίου «αναγκαστικά» συνδέεται με τις επιχειρήσεις Τραμπ.

Η θυγατέρα Τραμπ, η Ιβάνκα, συμμετείχε στο έργο της Κωνσταντινούπολης από την αρχή, έγραψε και το Business Insider.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...