212
Η αοερχόμενη επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φενερίκα Μονγκερίνι | REUTERS/Yana Paskova

Χλιαρή η αντίθεση της ΕΕ στην τουρκική εισβολή στη Συρία

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 15:23
Η αοερχόμενη επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φενερίκα Μονγκερίνι
|REUTERS/Yana Paskova

Χλιαρή η αντίθεση της ΕΕ στην τουρκική εισβολή στη Συρία

Protagon Team Protagon Team 7 Οκτωβρίου 2019, 15:23

Την αντίθεσή της –χωρίς πάντως να ανακοινώσει μέτρα ή έστω να προειδοποιήσει για αυτά- εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ενωση στη σχεδιαζόμενη επέμβαση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, η οποία αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες ημέρες.

Η ΕΕ αντιτίθεται στην εισβολή της Τουρκίας καθώς «μια επανάληψη των εχθροπραξιών θα υπονόμευε τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση της σύγκρουσης», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Οποιαδήποτε επανάληψη των εχθροπραξιών θα επιδεινώσει τα βάσανα του συριακού λαού, θα προκαλέσει μετακινήσεις πληθυσμών και θα υπονομεύσει τις πολιτικές προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση της σύγκρουσης αυτής», σημείωσε η εκπρόσωπος.

Την Κυριακή ο Λευκός Οίκος πρακτικά έδωσε το πράσινο φως για την τουρκική «επιχείρηση» (όπως την αποκαλεί η Αγκυρα) στη βόρεια Συρία.

Η Ουάσινγκτον σημείωσε ότι ένοπλες δυνάμεις της δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετάσχουν στην «επιχείρηση», ενώ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Από την πλευρά του ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως τα αμερικανικά στρατεύματα άρχισαν να αποσύρονται από τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες μεταξύ τούρκων και αμερικανών αξιωματούχων για το θέμα θα συνεχιστούν. Πρόσθεσε ο ίδιος πως η τουρκική επίθεση στη βόρεια Συρία μπορεί να εξαπολυθεί ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...