482
Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει με τον Θανάση που μόλις έχει ισοφαρίσει με τρίποντα στέλνοντας το ματς στην παράταση | ΙΝΤΙΜΕSports

Οι Αντετοκούνμπο δεν ήταν αρκετοί

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2019, 22:43
Γιάννης Αντετοκούνμπο πανηγυρίζει με τον Θανάση που μόλις έχει ισοφαρίσει με τρίποντα στέλνοντας το ματς στην παράταση
|ΙΝΤΙΜΕSports

Οι Αντετοκούνμπο δεν ήταν αρκετοί

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2019, 22:43

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έκανε το παιχνίδι της ζωής του με την Εθνική Ελλάδος. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο γνωστός Giannis, πληθωρικός, στέρεος. Ακόμα και οι (έλληνες) διαιτητές βοήθησαν ώστε να πάει το ματς στην παράταση. Αλλα τελικά, στο τρίτο ματς του τουρνουά Ακρόπολις, η Ελλάδα έχασε από την πολύ δυνατή Σερβία 80-85, στο πιο δύσκολο και διδακτικό παιχνίδι εν όψει του Μουντομπάσκετ της Κίνας που ξεκινά το μεθεπόμενο Σάββατο.

Το ματς που έγινε το βράδυ της Κυριακής σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ είναι διδακτικό διότι έδειξε τις αδυναμίες της Ελλάδας —αδυναμίες που δεν είχαν εμφανιστεί στα δύο πρώτα παιχνίδια, στις εμφατικές νίκες με την Ιταλία (εδώ) και την Τουρκία (εδώ).

Η ομάδα του Σκουρτόπουλου είχε την τύχη να βρει έναν εκπληκτικό Θανάση Αντετοκούνμπο, που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους και πέντε (!) τρίποντα, αλλά μολονότι προηγείτο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, βρήκε απέναντί της ένα όχι μόνο ταλαντούχο αλλά και έξυπνο και πολύ πιο αυτοματοποιημένο σύνολο.

Οι Σέρβοι πήραν 17 (!) ριμπάουντ περισσότερα από τους Ελληνες. Και έριξαν στο καναβάτσο την Εθνική χτυπώντας την εκεί όπου πονάει, στους «κοντούς», καθώς ακόμα λείπει ο (τραυματίας) Σλούκας, ενώ στη διάρκεια του αγώνα το ΟΑΚΑ πάγωσε βλέποντας τον Αθηναίου να σφαδάζει έχοντας χτυπήσει άσχημα το γόνατό του. Η διάγνωση ήταν αποκαρδιωτική: ρήξη χιαστού…

Ο ομοσπονδιακός τεχνικος, Θανάσης Σκουρτόπουλος, μίλησε μετά τον αγώνα για το σοκ του τραυματισμού του Αθηναίου —ο δεύτερος σε τρεις ημέρες μετά τον Σλούκα— και είπε ότι αυτό το γεγονός «φρέναρε» τους υπόλοιπους που «είναι επαγγελματίες και θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους». Εξέφρασε δε τον προβληματισμό του για τις απουσίες «κοντών» εν όψει του Μουντομπάσκετ, αποκαλύπτοντας ότι σκέφτεται να κληθεί ο Μάντζαρης εξ εφέδρων.

Οντως, μετά τα ριμπάουντ και την έλλειψη ψυχραιμίας στο τέλος —οι Σέρβοι έδειξαν πόσο κατέχουν το άθλημα όσο λίγοι σε αυτόν τον πλανήτη και δικαίως θεωρούνται εκ των φαβορί στο Μουντομπάσκετ— η περιφέρεια ήταν αυτή που πλήγωσε την Εθνική. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο απίστευτος Μπογκντάνοβιτς τελείωσε το ματς με 28 πόντους, ενώ και ο πανήψυλος Μπιέλιτσα μας «σκότωσε» από το τρίποντο πετυχαίνοντας τέσσερα!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72 (κ.α.), 80-85

ΕΛΛΑΔΑ (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 5 (1), Κόνιαρης 2, Αθηναίου, Καλάθης 15 (3/4 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη), Μπουρούσης 10 (0/1 δίποντο, 2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Πρίντεζης 4 (2/8 σουτ), Βασιλόπουλος 3 (1), Γ. Αντετοκούνμπο 20 (4/7 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 6/10 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 κλεψίματα, 4 μπλοκ, 3 λάθη), Θ. Αντετοκούνμπο 17 (5/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα)

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Σιμόνοβιτς 6 (1), Μπογκντάνοβιτς 28 (3/6 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 7/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Μπιέλιτσα 18 (4/8 τρίποντα, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ), Ραντούλιτσα 2, Μπίρτσεβιτς, Μιλουτίνοβ 14 (6/9 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Μίτσιτς 5 (1), Γκούντουριτς 7, Γιόβιτς 5 (1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Μαριάνοβιτς

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...